Az önkormányzati médiumokat működtető cégben birtokolt üzletrészét pályázati úton értékesítené az önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikPénteken délután került fel az önkormányzat internetes oldalára az erről szóló előterjesztés, amit a jövő csütörtöki, június 20-ai közgyűlésen fognak tárgyalni. Előterjesztője Páva Zsolt polgármester.

A lényeg: a Pécsi Kommunikációs Központ Kft-ben birtokolt, 40 millió forint névértékű üzletrészét pályázaton hirdetné meg a város. A minimum ajánlat 18 millió 351 ezer forint.

2017-ben még 200 millió, 2018-ban 140 millió forint közpénzt biztosított a város a többek között a Pécsma.hu-t, és a Pécsi Híreket működtető cég rendelkezésére. Már akkor tudni lehetett, hogy valamire készül a városvezetés, amikor az idei költségvetésben mindössze 50 milliós támogatást irányoztak elő a Kft. támogatására.

Az előterjesztés szűkszavú azzal kapcsolatban, hogy mi a célja a privatizációnak, inkább csak lózungnak tűnő okokat sorol fel, gazdaságosabb, hatékonyabb működés, stb.

A pályázat banyújtásának határideje július vége, tehát az őszi helyhatósági választások előtt le akarják zavarni a dolgot.

Hogy mi lehet a propagandaanyagok gyártásában élenjáró médiatermékeket előállító médiaközpont eladásának valódi célja, azt nem nehéz kitalálni.

Egyfelől csak középtávon sok százmillió forintot spórolna a két éve az Államkincstár által felügyelt, korábban csődhelyzetbe jutott város azzal, ha nem neki kell működtetnie a médiacéget.

Komolyabb érv lehet fideszes szempontból a privatizáció mellett, hogy ha ősszel az ellenzék veszi át az önkormányzat irányítását, fontos médiumait bukhatja el a Fidesz Pécsett. Ezt pedig valószínűleg nem akarják megkockáztatni.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a pályázatokat. Nem lepődnénk meg, ha a Kesma, azaz a kormánybarát médiaalapítvány, vagy akár annak zászlóshajója, a Mediaworks is pályázna a Pécsi Kommunikációs Központ Kft-re.

KategóriákMETÁL