Simon Wintermanst ajánlgatja egy nemrég elindított új Facebook-oldal pécsi polgármesternek. A kamuoldalt nem a pécsi holland férfi hozta létre, sőt hétfőn felejlentést is tett miatta. FRISSÍTÉS: már nem elérhető a a kamuoldal.

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS, kedd, 9.25h – Törölték az oldalt

Azt nem lehet tudni, hogy esetleg az oldal készítője döntött-e így, vagy sem, esetleg a Facebook lépett, de kedd délelőtt már nem elérhető a Simon Wintermans pécsi polgármesterségéért küzdő kamuoldal. Hogy pontosan mikortól nem elérhető, nem tudjuk, de kedden reggel kilenckor még elérhető volt, ezt követően döntött úgy valaki, hogy ennyi volt, vége.

KORÁBBAN ÍRTUK

Habár pécsi fideszes politikusok próbálták bizonygatni, mennyire sikeres volt a városban is az EP-választás, nagyon úgy tűnik a számokból, hogy Pécsett van esély leváltani a Fideszt.

Ezért is érdekes, egy, az elmúlt napokban létrehozott új Facebook-oldal, amely Simon Wintermanst ajánlgatja Pécs új polgármesterének. Lerí az oldalról, hogy nem Wintermans készítette, s hogy az egy ál-rajongói oldal, amit az EP-választás után indítottak el, és az is teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a készítőjének a célja a politikai zavarkeltés a fentiek miatt.

Mindenesetre a kötelező kört lefutottuk: az oldal létrehozása másnapján a Szabad Pécs megkereste Simon Wintermanst, hogy megtudja, van-e bármi köze ehhez, illetve hogyan áll az ügyhöz. Wintermans közölte: már felvette a kapcsolatot a Facebook-kal, és az álprofil oldal készítőjének is hagyott az oldalon keresztül üzenetet, de egyelőre senki sem reagált neki érdemben, és nem is ért el változást.

Azt is el akarta érni, hogy vegyenek le egy olyan felhasznált fotót a kamuoldalról, amelyen a kiskorú gyermeke is látható, és amely az ő saját fotója, ám amelynek a felhasználását nem engedélyezte.

De sem a Facebook, sem a kamuoldal készítője nem reagált erre sem. Wintermans ezért hétfőn feljelentést tett a rendőrségen, aminek hírét hétfőn este meg is osztotta a személyes oldalán.

Simon Wintermans korábban azt kérte a Szabad Pécstől, hogy egyelőre ne írjunk az új kamuoldalról, mert reklámot csinálunk annak, miközben lehet, hogy el tudja érni, hogy rövid távon törölje a Facebook. Ez azonban, legalábbis egyelőre nem sikerült.

Wintermans azt mondta, nem csak azt szeretné, ha a Facebook törölné az oldalt, de azt is, ha kiderülne, ki annak a készítője. Érdeklődésünkre közölte: nem kívánt és nem kíván a pécsi polgármesteri címért indulni. Mint mondta, számára most a kisifia a legfontosabb, akinek nagy szüksége van rá apaként, így amikor csak lehet, vele van.

Forrás: Facebook.com

Azt már mi jegyezzük meg, hogy a történetben az még külön ?csodálatos?, hogy Wintermanst megint elővették, bizonyos szempontból hasonlóan ahhoz, amikor a szovjet tányérsapkás ügyből csináltak néhányan nagy ribilliót. Habár az végül azért elég nagy beégés volt, és valószínűleg a szándékhoz képest fordítva sült el.

Igen, tudjuk, a két ügy csak lazán kapcsolódik egymáshoz, ráadásul ezer százalékig biztosak vagyunk abban, hogy nincs összefüggés a személyek tekintetében, máshol kell keresni a kamuoldal létrehozóját (az első ügyben részt vevők akkkor vállalták névvel és arccal is a tettüket), annyiban azonban hasonlít a két történet, hogy megint olyanról vagy olyan valakikről van szó, aki feltehetően a Fidesz pécsi hatalomban maradását akarják. És aki ehhez felhasznál egy Pécsett új otthonra lelt külföldi férfit, a megkérdezése nélkül. Akkor támadták, a mostani akció ötletgazdája viszont úgy tesz, mintha rajongana érte, és azért, hogy Wintermans lehessen Pécs polgármestere.

A végső szándéka azonban mindkét akciónak ugyanaz lehet, egy rém egyszerű politikai cél: felhasználni vagy megpróbálni felhasználni valakit arra, hogy a Fidesz erősebb legyen Pécsett.

KategóriákPOP