Öt képviselőjelöltet mutatott be a múlt héten Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője és polgármesterjelöltje. Több jel is arra utal, hogy Kővári mégsem lesz polgármesterjelölt, sőt arra is, hogy nem is lesz több képviselőjelöltjük.

A cikk a hirdetés után folytatódikHat főszereplője volt az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) múlt heti sajtótájékoztatójának. Öt képviselőjelölt és Kővári János, aki elviekben a 2002-ben, Orbán Viktor hívására kvázi polgári körként létrejött egyesület hivatalos pécsi polgármesterjelöltje.

Arról nem szólt a fáma a múlt héten, hogy ő más szerepben indulhatna, de információink szerint egyáltalán nem kizárt, hogy Kővári végül ?csak? képviselőjelölt lesz, és egy esetleges fideszes siker után alpolgármesteri címet kaphatna.

Az elmúlt hetekben ugyanis a Szabad Pécs olyan nem hivatalos információhoz jutott, hogy alakulóban van egy konkrét önkormányzati választási együttműködés a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közt. Illetőleg hát a Fidesz és az ÖPE közt, azt ugyanis – nagyon érdekes módon – Kővári is megerősítette lapunknak, hogy a KDNP támogatná az ő polgármesterjelöltségét.

Az összeborulásról szóló pletyka szerint a 18 egyéni képviselői helyből a Fidesz-KDNP 12, az ÖPE hatot vihetne el.

Emiatt van külön érdekessége is annak, hogy az ÖPE éppen hat képviselőjelöltet nevezett meg a múlt csütörtökön. Az információnk egyébként arról is szólt, hogy az ÖPE legalább két-három olyan helyen indíthat majd képviselőjelöltet, amelyeket hagyományosan a jobboldali pártok ?visznek? a rendszerváltás óta Pécsett.

Kerestük Kővári Jánost, még hétfőn délelőtt elküldtük neki kérdésünket, de egyelőre nem reagált. Ha válaszol, frissítjük cikkünket.

KategóriákMETÁL