Öt képviselőjelöltet mutatott be a múlt héten Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője és polgármesterjelöltje. Több jel is arra utal, hogy Kővári mégsem lesz polgármesterjelölt, sőt arra is, hogy nem is lesz több képviselőjelöltjük.

Támogasd a Szabad Pécs működését!

Hat főszereplője volt az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) múlt heti sajtótájékoztatójának. Öt képviselőjelölt és Kővári János, aki elviekben a 2002-ben, Orbán Viktor hívására kvázi polgári körként létrejött egyesület hivatalos pécsi polgármesterjelöltje.

Arról nem szólt a fáma a múlt héten, hogy ő más szerepben indulhatna, de információink szerint egyáltalán nem kizárt, hogy Kővári végül ?csak? képviselőjelölt lesz, és egy esetleges fideszes siker után alpolgármesteri címet kaphatna.

Az elmúlt hetekben ugyanis a Szabad Pécs olyan nem hivatalos információhoz jutott, hogy alakulóban van egy konkrét önkormányzati választási együttműködés a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közt. Illetőleg hát a Fidesz és az ÖPE közt, azt ugyanis – nagyon érdekes módon – Kővári is megerősítette lapunknak, hogy a KDNP támogatná az ő polgármesterjelöltségét.

Az összeborulásról szóló pletyka szerint a 18 egyéni képviselői helyből a Fidesz-KDNP 12, az ÖPE hatot vihetne el.

Emiatt van külön érdekessége is annak, hogy az ÖPE éppen hat képviselőjelöltet nevezett meg a múlt csütörtökön. Az információnk egyébként arról is szólt, hogy az ÖPE legalább két-három olyan helyen indíthat majd képviselőjelöltet, amelyeket hagyományosan a jobboldali pártok ?visznek? a rendszerváltás óta Pécsett.

Kerestük Kővári Jánost, még hétfőn délelőtt elküldtük neki kérdésünket, de egyelőre nem reagált. Ha válaszol, frissítjük cikkünket.

KategóriákMETÁL