Egy pécsi buszon történt az abszurd eset: egy férfi részegen bántalmazta a buszsofőrt, igaz, fekve, kúszva-mászva.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltvádat egy pécsi férfi ellen, aki ittas állapotban bántalmazta a vele szemben intézkedő helyi járatú busz vezetőjét – tudatta lapunkkal a Pécsi Járási Ügyészség.

A vádlott 2019 februárjában részegen utazott egy pécsi buszon. Mikor a busz a végállomásra ért, az utasok leszálltak, a buszvezető nő viszont észlelte, hogy a férfi az ülések között a busz padlózatán fekszik. Felszólította, hogy hagyja el a buszt, mire az hangosan elkezdte szidalmazni, fekvő helyzetében kezével-lábával kapálózni kezdett, több alkalommal megrúgta a buszvezetőt.

A sofőr megijedt, visszament a vezetőfülkébe, ahol segítséget kért. A részeg férfi ezt követően kúszva előre ment a vezetőfülkéig, ott tovább szidalmazta a sofőrt, azonban a buszról nem szállt le, a vele szemben intézkedő rendőrök innen szállították le.

Mivel a buszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a vádlottcselekménye közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés – áll az ügyészségi közleményben.

KategóriákMETÁL