Hosszú ideje van már Magyarországon Pride, ám jó ideje a napokban megrendezett, idei Pride volt az első, amikor a demonstrálók kordonok nélkül vonulhattak. Jövőre Pécsett is lehet Pride, amely az ország első vidéki felvonulása lenne a szexuális másság elfogadásáért.

A cikk a hirdetés után folytatódikA melegek és más szexuális kisebbségek egyenlő jogaiért küzdő és kiálló mozgalmak évenként egy alkalommal tartanak Pride felvonulást azokban az országokban, ahol nem tiltják be vagy lehetetlenítik el.

Pécsett már tavaly és idén is rendeztek LMBTQ-napokat, és a szervezők most azt jelentették be, hogy jövőre, az országban elsőként vidéken Pécsett is tartanának Pride-ot. A tegnap a Facebook-on megosztott hírt a HVG is kiszúrta.

A szervezők azt írták, hogy

„a pécsi LMBTQ+Napok és a 2019 – es Budapest Pride is arra ösztönöztek minket, hogy alig egy év múlva megszervezzük az első vidéki LMBTQ+ felvonulást, a Pécs Pride 2020 Fesztivált! Rendkívül sok inspirációt kaptunk a budapesti Pride – on, így szeretnénk egy élményekben gazdag, programokban dús, és emberekből sokféle eseménysorozatot létrehozni. Gyertek, és gondolkodjunk, tervezzünk együtt: legyél részese Te is Magyarország első vidéki Pride fesztiváljának!”

Fotó forrása: Diverse Youth Network Facebook-oldal
Címkék:
KategóriákMETÁL