Ráadásul amolyan kisjubileum is lesz, hiszen ez lesz az ötödik Adventi Borszalon, az advent első vasárnapján. Ismét azon a helyszínen, az új pécsi vásárcsarnokban rendezik meg, ahol tavaly mutatkozott be a régió, sőt túlzás nélkül állítható: az ország egyik legjobb boros eseménye, és elképesztően jól is sikerült a rendezvény. Kiderült, hogy immáron valóban szükség volt egy olyan különleges, és olyan nagy befogadóképességű helyszínre, mint amilyen a pécsi vásárcsarnok.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Kezdjük a legfontosabbakkal. Az idei pécsi Adventi Borszalon december 3-án (advent első vasárnapján) lesz, 14.00 és 20.00 óra között az új pécsi vásárcsarnokban. A rendezvény fizetős, de a belépőjegy ára nemcsak a belépésre és a részvételre jogosít fel, hanemkorlátlan kóstolási lehetőséget is tartalmat a kínált borokból és pezsgőkből, sőt az egyéb árusított helyi termékekből is kóstolhatnak a résztvevők, valamint a helyszínen ruhatár is rendelkezésre áll, amelynek használata szintén a belépőjegy árába be van építve.

Kevesen lesznek azonban azok, akik mindent végig tudnak kóstolni (mégha az esetek nagy többségében valóban „csak” kóstolnak is), mivelhogy 100 kiállító, mintegy 400 bort és pezsgőt, mutat be, s amellett 50 helyi termék is kóstolható lesz egyetlen belépőjeggyel. A rendezvény már tavaly is nemzetközi volt, hiszen volt magyar, sőt eredendően pécsi hátterű, de ausztriai borforgalmazó cég, amely számos tételt hozott, nemcsak Ausztriából, de volt kiállító Spanyolországból és Olaszországból is, ahogyan például Szlovéniából és Horvátországból is. A tavaly megismert pincészetekkel most is találkozhatnak, sőt például Spanyolországból még több kiállító jön (amennyire tudjuk, azért, mert a nálunk járt kiállító a rendezvény, illetve Pécs és a pécsi közönség jó hírét keltette) , de Franciaországból is érkezik termelő, ahogyan lesz borászat, nem is akármilyen Macedóniából is.

Az Adventi Brorszalon ötletadója és alapítója, mindeddig szervezője vagy társszervezője Győrffy Zoltán volt és a Pécsi Borozó, az idei évtől immár a korábbi társszervező Pannon Borbolt felel a rendezvényért, amelynek természetesen Facebook-esemény oldala is van, íme. A rendezvény részleteiről ITT olvashatnak a legtöbbet, a Pannon Borbolt Adventi Borszalonról szóló oldalán.

Azt is el kell mondani, hogy vasárnap, a csarnokban lesznek olyan szolgáltatások vagy termékek is, amelyek igénybevétele vagy (leginkább) fogyasztása külön díj keretében lesz lehetséges, ez leginkább a nem kóstolónak szánt ételeket, borkorcsolyát, sajtot, kávét stb. jelentik, a kézműves kiállítók ugyanis nemcsak helyet kapnak a csarnokban, és kóstoltatnak, de értékesítik is termékeiket.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy érdemes előre készülni a rendezvényre (és itt nem elsősorban arra gondolunk, hogy a helyszíni kóstoló és ételfogyasztási lehetőségek ellenére is étkezni, ebédelni), azaz már előre tájékozódni arról, az esemény FB-oldalán, hogy milyen kiállítók lesznek, és célzottan kóstolni. Ehhez segítséget jelent majd, hogy (a helyszínen is) a belépő mellé kóstolófüzetet biztosítanak a szervezők, amelyben egyrészt azt is rögzíteni tudjuk, melyik pincészeteknél milyen borokat kóstoltunk, és jegyzetet is készíthetünk az így megismert tételekről.

Még vásárolhatnak elővételi áron belépőt

A rendezvényre december 2-áig, azaz szombatig elővételi, 20%-os kedvezményt jelentő áron is tudnak jegyet váltani, a helyszínen is lehet természetesen még jegyet váltani, amennyiben nem fogynak el addig a belépők, de az már 100%-os, nem kedvezményes áron lesz csak kapható.

Nagyon fontos információ, hogy az elővételi áron, interneten megvásárolt jegyek a helyszínen is átvehetők lesznek, ehhez az kell, hogy a jegy/belépő gazdája telefonon bemutassa a rendelésről és fizetésről szóló visszaigazoló emailt és a rendelési azonosító alapján így a helyszínen is át lehet majd venni a vásárolt jegyet/jegyeket.

KategóriákMETÁL