A vendéglő épületén elhelyezett felirat szerint a felújítási munkálatok miatt. Közben már a Tettye Forrásház dolgozik a területen.

A cikk a hirdetés után folytatódikJúlius közepén véget ért a közműfelújítási munkálatok első szakasz a négyből a Ferencesek utcájában. A sétálóutca valódi felújítása csak valamikor ősz végén, tél elején kezdődik optimális esetben, addig a közműszolgáltatóké a terep, akik egymás után végzik a közműrekonstrukciókat.

Megírtuk, az itteni üzlettulajdonosok és bérlők közül többen elégedetlenek voltak a munkálatok időzítésével és hosszával is, sokallják a közel egy éves időtartamot, félnek, hogy tönkre mennek ez idő alatt.

Beszámoltunk arról is, hogy több üzlet ideiglenesen vagy végleg már elköltözött a Ferencesekből. Néhány napja a népszerű Mátyás király vendéglőn jelent meg felirat arról, hogy a felújítás miatt határozatlan időre bezárnak, Facebook-oldalukon is szerepel ugyanez a szöveg. A rajongóknak talán vigasztaló, hogy a poszt szerint később újranyithatnak.

Benéztünk ma a szintén az utcában lévő Balkán bisztróba, amelynek belső kethelyiségében számos asztal foglalt volt. A Mátyás király vendéglő problémája az lehetett, hogy kerthelyiségük az utcán volt, ahol május közepétől jövő minimum jövő február végéig folyamatosak a munkálatok.

A gázvezetékcserét határidőre befejezték az utcában, már a Tettye Forrásház dolgozik a területen, illetve ma inkább egy alvállalkozó, a Platina Bau autóit és munkagépeit láttuk ott nagyobb számban. (A Platina Bau-nál dolgozott korábban vezető beosztásban a megyei közgyűlés jelenlegi fideszes vezetője, a korábbi pécsi alpolgármester Nagy Csaba.)

Tudomásunk szerint az ideiglenes vízellátó hálózat kiépítése zajlott eddig, aminek célja, hogy a rekonstrukció alatt is legyen ivóvize az utcának. Várhatóan a hét végén kötik át a környező ingatlanokat az ideiglenes rendszerre. Mindez eddig nem járt komolyabb útfelbontással. Rövidesen azonban – a Tettye korábbi közleménye szerint – az északi oldalt végig felbontják, mert az utca szélén fut a vízvezeték. Ez az oldal el lesz zárva a gyalogosforgalom elől.   

A déli oldalon az ingatlanok ivóvíz- és szennyvízbekötéseinél lesz munkagödör, illetve pár kisebb kell a szennyvíz gerincvezetéknek, de azt befűzéssel és béleléssel tudják cserélni.

KategóriákMETÁL