Miközben az Összefogás Pécsért Egyesület posztsorozatban reklámozza, hogy miként irányították együtt a várost, a civilpárt elnöke egy balhorog hatására máris megtagadta a Pártot.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ÖPE eddigi legnagyobb vállalásában, már napok óta azt mondja Facebookon a követőinek, hogy milyen jól tudnak együttműködni a Fidesszel. Kővári János ugyanakkor éppen nemrég posztolt egy fotót a Facebook oldalára, aminek a hatására gyakorlatilag elhatárolódott a kormánypárttól. Legalábbis, ami a 2014-es választásokat követő időszakot jelenti.

A képen egyébként egy szórólap van, ami Pávát, Hoppált, Nagy Csabát és Kővári Jánost ábrázolja a 2010-es önkormányzati választások éjszakáján. A szöveg szerint – ami feltételezhetően egy ellenzéki akció terméke – Páva és a Fidesz csődbe vitte a várost, revizorokat helyeztek a városvezetés nyakába, a Zsolnay-gyár ellen fordultak. Többek között a Tiborcz-féle közvilágítást is szóvá teszik. A szórólap egyébként nem nevesíti a civilpártot, csak Kővárit, aki a posztban azt is hangsúlyozza, hogy “az ÖPE s jómagam 5 éve ellenzékben vagyunk.”

Mindenesetre mi most egy kicsit elbizonytalanodtunk, hogy hogyan is alakult a Fidesz és az ÖPE kapcsolata az elmúlt években, így idővonalon ábrázoltuk a viszonyt. Az infografika kattintásra nagyobb lesz.

KategóriákPOP