Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztott me a Facebookon egy érdekes információt T-Systemsről és a magyar választási rendszerről. Épp arról a cégről, amelyet egy  Mészáros Lőrinc-közelinek nevezhető cég vásárol meg. Cikkünk még csak a lehetséges sszefüggésekkel sem foglalkozik, csak informál.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy Mészáros Lőrinc-közelinek nyugodt szívvel nevezhető cég veszi meg a pécsi telephellyel is T-System magyarországi cégét.

A hír így szól: a 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. megállapodott a T-Systems Magyarország Zrt. eladásával kapcsolatos főbb pontokról. A vállalatok ezt a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölték.

Az Index az üzleti tarnzakcióval kapcsolatban azt írta, hogy a Mészáros Lőrinchez közeli, Jászai Gellért többségi tulajdonában álló 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot, mellyel a társaság és leányvállalatai is a tulajdonába kerülnek.

Az Index a háttérről, vagy lehetséges háttérről is írt, ebben a cikkben olvashatnak róla.

Hozzátették: a 4iG korábban a Mészáros-féle Konzumcsoporthoz tartozott, de azóta bevásárolta magát a cégbe a Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló Jászai Gellért, a felcsúti milliárdos pedig áttételesen kisebbségi tulajdonos maradt a tőzsdei cégben. A 4iG nemrég egyébként elnyert már egy több milliárdos állami megrendelést.

Jogosan merülhet fel a kérdés pécsi olvasóinkban, hogy az amúgy pécsi érdekeltségekkel is rendelkező T-Systems eladása érintheti-e a pécsi telephellyel is rendelkező IT Services Hungary (ITSH) Kft.-t. A pécsi irodában ugyanis a cég honlapja szerint jelenleg 330-an dolgoznak. Nos, erről egyelőre nincs információ, de még arról sem, hogy esetlegesen a mostani ügyletnej a jövőben lehet-e folytatása, avagy akár a mostani ügylet kapcsán erről már egyeztettek-e, de az biztos, hogy a cégpapírok szerint az ITSH nem a T-Systems magyarországi cégének, hanem a német anyacégnek a közvetlen tulajdonában áll.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőben is femerültek kérdések az eladás kapcsán, de másfélék, vannak ugyanis a már megvásárolt cégről információi, amelyek ráadásul a magyar választást, választási rendszerket érintik. A tényközlésen túl Hadházy sem mondott többet, mi sem tesszük, csak idézzük a Facebook-posztját.

Szóval, mindenki nyugodjon le, egészen biztos, hogy nem arra kellett Mészárosnak Jászai Gellértnek a T-Systems

KategóriákPOP