Újabb kétfarkús buszváróval gazdagodott az ország. Vasárnap óta a Fishing on Orfű településén is van MKKP-s négyszínű buszmegálló. Sőt, lesz még egy.

Újabb kétfarkús buszváróval gazdagodott az ország és Orfű. Vasárnap óta a Fishing on Orfű településén is van MKKP-s négyszínű ácsoltbuszmegálló. Sőt, lesz még egy.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Habár nem a legegyszerűbb projektje volt az orfűi a baranyai kétfarkús passzivistáknak, harmadszorra, vasárnap végül sikerült felállítani a megfelelő helyen a buszvárót. Sőt, ezt úgy tették meg, hogy már az azt megelőző két alkalommal sem volt abban hiba, hogy a megállót felállítsák, csak éppen különböző okok miatt nem volt jó a helyszín. Orfű önkormányzata mindenesetre végig azt mondta, hogy ők örülnek a buszvérónak, és nem görgetnek akadályt elé.

Egy hete még úgy volt, hogy a megállót csak két hét múlva tudják felállítani, de ezek szerint a kutyák nem csak olcsóbban dolgoznak (lásd még aszfaltozás) mint az átlag magyar állami és önkormányzati beruházások kivitelezői, hanem gyorsabban is. Megtették tehát a dolgukat egy kicsit hamarabb is végül, mint sejteni lehetett.

Viszont az élet nem olyan egyszerű mint gondolnánk. Ugyanis az előző cikkben még azt írtuk, hogy Orfű, Mecsekszakáli utcájában lévő megállóba helyezik a buszvárót, aztán pedig az orfűi önkormányzat még segít a tereprendezésben, a buszváró lebetonozásában, most mégsem így történt, az új buszváró Orfűn, a Horgászfalu A-szektor elnevezésű megállójában lett felépítve, és a mostani a végleges megoldás, azaz már használható. A Mecsekszakáli megállónál ugyanis nem csak felállítani és lebetonozni kell, hanem a szabványok és előírások miatt a terület egy részének feltöltését, a rézsű eltüntetését is el kell még végezni. Az önkormányzat és a passzivisták megegyeztek abban, hogy ott is lesz buszváró, kialakítják a megfelelő területet, és hamarosan elkészülnek azzal is, így már nem is egy, hanem két kétfarkús buszmegálló lesz Orfűn, amivel egyedülálló lehet a település. Persze, oda majd még el kell készíteni egy új buszvárót, sőt az sem árt, ha kapnak köszpénzt, akarjuk mondani, az előállítás költségére adományt.

KategóriákPOP