Csodálatos szinergiákra bukkantunk két oldalon: az egyetem éppen ma indított licitet egy Fekete utcai telekre, míg a város egy bizottsági ülésen holnap hagyhatja jóvá pont ennek az utcának a soron kívüli rendezését.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Fekete utca 35. szám alatti ingatlan értékesítését már régóta tervezi az egyetem vezetése. Egy ilyen ügyletet nem egyszerű előkészíteni, szenátusi hozzájárulás is szükséges hozzá, amit úgy tűnik, hogy még 2018. októberében meg is született. A licit ma reggel indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján és az 19 500 m2-es ingatlan kikiáltási ára 351 millió forint. Licitálni 17 millió forint biztosíték előzetes befizetésével lehetett, a licitlépcső pedig félmillió forint a péntek estig zajló árverésen. A terület egyébként “volt mezőgazdasági gyakorlókert” megnevezéssel található meg az egyetem ingatlanvagyonában.

A teljes közműellátottságú területen három épület is található, azonban ezek állapota a bontandó kategóriába esik | Fotó: e-arveres.mnv.hu/

A kikiáltási ár első ránézésre teljesen reálisnak tűnik, a környéken, azaz a Donátusi út alatt, 12-20 ezer forint/m2 körül mozognak az építési telkek árai, míg ez 18 ezer forintra jön ki. Mindenesetre nem tűnik rossz befektetésnek a terület, nem ez lenne az első lakópark a Mecsek-oldalban.

Szinergiák

A licittel kapcsolatban érdekesség, hogy éppen a holnapi napon, egy rendkívüli bizottsági ülésen többek között pont a Fekete utca csapadékvíz-elvezetési munkálataira szavazhatnak meg néhány millió forintot a városatyák. Az előterjesztést a Biokom készítette, átcsoportosítással oldanák meg a feladatot. A Illyés Gyula – Fenyer dűlő összekötő út tervezése és felújításának lebonyolítását ezzel elnapolnák, ugyanis a Fekete utca vízelvezetése és a Dobó István utca járdarekonstukciója sürgetőbb. Így új elemként a Fekete utcára 9,2 millió forintot költene a város, míg a Dobó István utcában eleve eltervezett fejlesztésre 5 millió forinttal többet.

KategóriákMETÁL