Ismét csak a szerencsének köszönhető, hogy sérülés nélküli építési baleset történt a pécsi Király utcában az egykori Aranyhajó Fogadónál. Most építési törmélék zúdult ugyanis a Király utcára – írja a Pécsma.hu. Mos azonban sokkal népesebb volt a pécsi sétálóutca, mint pünkösdkor, amikor a homlokzati állvány dőlt a szemben lévő házakra és az utcára.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A lap beszélt a tulajdonossal, aki a műszaki ellenőr tájékoztatására hivatkozva azt mondta, hogy a zárópárkányt bontják, ami régi szerkezet, nem volt állékony, ezért ipari alpinistákat vontak be a munkába, lent pedig biztosítva volt a kordon és a közterület is. A tulajdonost úgy tájékoztatták, hogy minden biztonsági előírást betartva végezték a munkát, s hogy a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék.

Amint azonban azt a Pécsma írja, és ez a cikkünkbe is betett videójukon is látszik, az építési törmelékből a Király utcára is jutott. Úgy tudjuk, akkor éppen egy kisiskolás gyermekekből álló csoport is a közelben volt.

Mindez csak néhány nappal később történt, mint az elhíresült pünkösdi állványösszeomlás.

A Pécsma videója

További infók, videók és fotók a Pécsma cikkében.

Mint annak idején megírtuk, az Aranyhajó Fogadó eladása az egyik olyan ügy volt, amely miatt elbocsátották, majd később fel is jelentették az ingatlant értékesítő Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi vezérigazgatóját. Ami erősíti az elátkozott hotel narratívát, habár az is igaz, hogy a felújításra a tulajdonos nyert a Magyar Turisztikai Ügynökségtől jelentős, vissza nem térítendő támogatást.

Az elátkozott projekt lett a hotelvásárlásból (szándékosan kissé sarkított) narratívát erősíti az is, amit a Szabad Pécs már korábban megírt az Aranyhajóról (ami majd Nick Hotel lesz, ha sikerül végre felújítani és megnyitni), az, hogy az épületnek nem hivatalos értesüléseink szerint gyakorlatilag nincs rende alapja, részbe ez okozta azt, hogy csúszásban van a hotel felújítása, mert meg kellett oldani ezt a problémát, hogy a későbbiekben ebből ne legyen gond a már kész, új, felújított és kibővített épülettel.

Címkék:
KategóriákMETÁL