Nem lép kétszer ugyanabba a folyóba, ezt is megígérte (ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal) Zádori János. A pécsváradi polgármester ugyanis az egyik olyan baranyai polgármester volt, aki a hazai koronavírus-járvány első hullámában beszélt arról nyilvánosan, hogy náluk is megjelenhetett a koronavírus ám végül kiderült, hogy az nem volt igaz, akkor az ijedtség nagyobb volt a valódi bajnál. Most egy újra Facebook-os “élőzéssel” jelentette be, hogy van egy pécsváradi érintettségű koronavírusos.

A cikk a hirdetés után folytatódikMerthogy valójában nem helyi lakosról, hanem a Pécsváradi Spartacus SE egyik futballistájáról van szó, akinél viszont hivatalosan is kimutatták a koronavírus-fertőzést. Vagyis a polgármester a bejelentést most csak a hivatalos eredmény után tette meg, ellentétben a tavaszi esettel.

Sőt, azóta a futballcsapat minden egyes játékosát és dolgozóját is tesztelték, sőt még a Szederkény csapatának játékosait is hatósági karantén alá helyezték, mivel velük játszottak mérkőzést a hétvégén. Őket is tesztelni fogják, egyúttal lefújták a Pécsvárad Siklós elleni kupameccsét is.

De az önkormányzat lemondott több helyi, pécsváradi rendezvényt is a fertőzésveszély miatt, hiszen a pozitívra tesztelt játékos Pécsváradon futballozik.

Pécsma: Nem kizárt, hogy Fekeden és Véménden is lehet koronavírus-fertőzött egy igazolt pécsi eset miatt

A pécsi önkormányzat kommunikációs cége által működtetett Pécsma.hu írt arról szerdán, hogy információik szerint akár Fekeden és/vagy Véménden is lehetnek koronavírus-fertőzött személyek. És erre utalt videójában Zádori János is. A Pécsma értesülése szerint ugyanis egy COVID-19-re pozitívan tesztelt fiatal pécsi nő részt vett egy fekedi rendezvényen, illetve egy többszázfős véméndi lakodalmon is nemrég. Tillmann Péter, Feked polgármestere később a hírt megerősítette a Pécsmának – a szerint az igazoltan koronavírusos fiatal nő szombaton járhatott a faluban egy rendezvényen. Egyeztettek a megyei tisztifőorvossal is, aki további intézkedésre nem látott okot, de arra kérték a fekedieket, hogy ha a vírusra utaló tünetet érzékelnek magukon, haladéktalanul keressék háziorvosukat.

KategóriákMETÁL