Azért nem valószínű, hogy a pécsi specialty kávézóknak ettől a lépéstől már végleg lefőne a kávé.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elsősorban kávéitalairól (és logójáról) ismert amerikai lánc Budapesten kívül korábban Székesfehérváron, Debrecenben és Szegeden vetette meg sellőuszonyait.

A profession.hu-n található álláshirdetések szerint nem csak műszakvezetőt, de már baristákat is keresnek. (A cég hivatalos oldalán pedig ugyanezeket az állásokat Szegeden is hirdetik, de nem egyértelmű, hogy ezek egy korábbi egység nyitásának nyomai még vagy már újak.) Megkerestük a céget, hogy pontosan hol, mikor tervezik megnyitni a pécsi üzletet, illetve hány alkalmazottat vennének fel, de egyelőre nem válaszoltak kérdéseinkre.

Jelenleg elsősorban két helyszínen elképzelhető a cég megjelenése, az egyik az Árkád lenne, a másik pedig az orvosi egyetem kar környéke. Utóbbinál a Coffeeshop Company próbálkozott, de pár év után bezártak. Korábban, még az egykori Addo helyét (Kossuth tér) is említették pécsi vendéglátósok a Starbucks-szal kapcsolatban.

Kávébirodalom

A kultstátusznak örvendő kávézólánc első egységét Seattle-ben alapították az 1970-es években és mára világszerte több mint 30 ezer üzlet viseli a Starbucks logóját. A magyar piacon 2010 óta vannak jelen és a vg.hu 2018-as összeállítása szerint, folyamatosan növekvő árbevétel mellett, már 2014-ben pozitívba fordult az adózás utáni nyeresége a hazai leányvállaltnak. Már ebben is úgy nyilatkoztak a cég illetékesei, hogy “olyan nagyobb lakosságszámú vidéki város is a kávéházlánc célkeresztjébe kerülhet, ahol meglehet a fizetőképes kereslet, mint például Pécs, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár vagy Szombathely”.

Hullámok

Ún. specialty vagy újhullámos kávézók sokasága nyílt az elmúlt években a városban, de összességében is elmondható, hogy nagyon sokat javult a helyi vendéglátóhelyek kínálata ezen a téren. Block Coffee Room, Next Step, Pécsi Kávé, Reggeli, Kisülés, Rokusch, Filter mellett még hosszan lehet sorolni azokat az éttermeket, cukrászdákat, ahol kiváló minőségű eszpresszót lehet kapni.

Frissítés (2019.08.08. 13.30): Hivatalos válasz még nem érkezett a cégtől, de több olvasónk is jelezte, hogy Árkádban lesz az üzlet.

KategóriákPOP