Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválját, a Szamárfül Fesztivált, természetesen, amely még szombaton és vasárnap is tart a pécsi Zsolnay-negyedben, sőt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fényfesztivál mellett a már nyolcadik alkalommal megrendezendő Szamárfül a  Zsolnay Kulturális Negyed legsikeresebb és legkedveltebb saját szervezésű fesztiválja. Hagyományosan augusztus 20-a után, de még az iskolakezdés előtt tartják, ahogyan az idén is. A fesztivál már pénteken elkezdődött, de még ma és holnap, azaz szombaton és vasárnap is tart, sőt.

A részletes programot a hivatalos oldalon találják, illetve letölthető egy programfüzet is, innen.

A PTE-PEAC Vívószakosztály közreműködésével a gyerekek is vívhatnak, a sportvívást imitáló játékfegyverekkel. A műanyag fegyverek védőruha nélkül is biztonságosak, de sisakot adnak, amely hasonlít a páston sportoló profikéra. Egy interaktív szúrópárna segítségével pedig az is kiderül, milyen pontosan és gyorsan tud valaki szúrni.

A Pagony Mesebirodalom is kinn van a negyedben ismét, olvasósarokkal és társasjátékokkal. Kipróbálhatnak a gyerekek különböző kártyákat, kézműveskedést, színezőt, gyurmát, de lesz BRIO vonatépítő állomás és játszószőnyeg is, ahogyan az előző években is.

A Digiscool robotjait ma kettő és hat közt lehet kipróbálni, óriási buborékokat pedig három és hat közt fújnak a kicsiknek.

Lesz Süsü és barátai bábjáték-kiállítás, illetve Molnár Jaqueline illusztrátor tárlata Tengeri szörnyek és mások címmel, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Állatvarázs című bemutatója.

A Bab Társulat Matyi a ludas c. előadása ma délután négykor lesz, szombaton este hatkor Gryllus Vilmos lép fel, Tamás Eszter és Bogárdi Aliz pedig este fél nyolckor vetít diáról és mond és énekel zenés esti mesét a gyerekeknek ma és holnap is. Vasárnap délután négykor Bíró Eszter lép fel.

A Kincses Piacra bárki elviheti a feleslegessé vált könyveit, játékait, de hivatásos kereskedőket, játék- és könyvesboltokat nem fogadnak. Egy család egy pokrócnyi (2m x 2m) területen árusíthat, a viszonteladás tilos. Ma is és holnap is még 10.00 és 19.00 óra közt tart nyitva a piac.

Idén kiemelt figyelmet kap a környezettudatos szemléletmód is a fesztiválon, így a Készíts tengeri szörnyet! című foglalkozáson műanyag hulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik. Az újrahasznosításról szól a Hulladékékszer workshop, a további kézműves foglakozásokon pedig lesz papírzacskó bábkészítő foglalkozás, mandalakészítő workshop és zoknibáb-készítő workshop is.

A fesztivál megnyitóján, pénteken délután pedig átadták egy nagyon fotnos kezdeményezéssel megvalósuló fejlesztést, fogyatékkal élő és egészséges gyerekek által egyszerre és közösen használható új, integrált  játékokkal bővítették ugyanis a játszóteret a csillagteraszon.

Itt pedig egy kis bemutató az elmúlt év eseményeiből

KategóriákPOP