Ha valami, ez pontosan megmutatja, milyen gátlástalanul használja fel a közpénzeket és a közintézményeket az Orbán-rezsim saját céljai érdekében.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbb pécsi kormányablakban is Dunántúli Naplót olvasgathatnak a várakozó ügyfelek. 

Ezek a fotók az uránvárosi hivatalban készültek csütörtökön:

Ez pedig az Indóház tériben pénteken:

Hogy miért probléma az, ha egy közhivatal kellemessé akarja tenni a várakozás perceit?

A Dunántúli Naplót 2016 végén kormánybarát médiává alakították. Először Mészáros Lőrinc vásárolta meg sok más megyei lappal együtt, hogy aztán az egész pakkot a kormánybarát médiaholdingnak, a KESMÁ-nak ajándékozza. A Napló, sorstársaihoz hasonlóan, azóta nem jelentet meg sem a helyi, sem a központi hatalom számára kényelmetlen cikkeket, viszont rengeteg állami és állam-közeli hirdetés folyik be a laphoz.

Tegnap az uránvárosi kormányablakban a szerdai Dunántúli Naplót is megtaláltuk, ami egy az egyben közölte az önkormányzati lap, a Pécsma cikkét, ami arról szól, hogy az ellenzéki Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei pártemberek. Az elképesztően magas propagandatartalmú, jelentős mennyiségű gyurcsányt tartalmazó írást a jórészt közpénzből fenntartott médiatermék főszerkesztője jegyzi, bár az ő neve a Naplóban már nem szerepel.

A Pécsmából a Dunántúli Naplóba beemelt, utóbbiban már szerző nélküli írás

Összegzés: A közpénzből fenntartott önkormányzati lap propagandacikkét átveszi a közpénzzel kitömött Mészáros Lőrinc által megvásárolt, aztán Fidesz-közelbe tolt, és ezzel párhuzamosan közpénzzel kitömött lap, amire közpénzből előfizet a közhivatal, ami biztosítja a lehetőséget a köznépnek, hogy elolvassa, hogy minden nagyon szép és jó, csak hát ugye Gyurcsány.

Közérdekű adatigényléssel fordultunk pénteken reggel a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz és annak vezetőjéhez, Horváth Zoltánhoz. Megkérdeztük, mennyi Dunántúli Napló-előfizetése van a Kormányhivatalnak, ez mekkora költséget jelent és 2015-től kezdve hogyan alakult az előfizetések száma. Választ egyelőre nem kaptunk, de ha kapunk, közölni fogjuk.

Előfordulhat persze, hogy ingyenes példányokról van szó, bár ez a fentebb leírt helyzeten semmit nem változtat.

KategóriákMETÁL