A Gulyáságyú Média közölt ma reggel egy olvasójuktól kapott videofelvételt, amelyen egy hatvan év körüli őszes úr látható, amint kiszáll az Adriai-tengerből. A tengeri, frissítő úszás után törülközőbe csavart férfi ezután egy tengerparti villába ment be. Mint a Gulyáságyú Média írja: „a rövid felvételen nem nehéz felismerni Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort”.

A cikk a hirdetés után folytatódikIdén augusztus 8-a és 15-e között Orbán Viktor nem adott életjelet magáról. A kormányfő augusztus 7-én még az Országos Műszaki Irányító Törzsnél tett látogatást, majd a következő nyilvános programja augusztus 16-án volt, amikor kabinetvezetői értekezleten vett részt, e két dátum között azonban a közösségi médiában amúgy igen aktív kormányfő a Facebook-oldalára sem posztolt – írja pénteki, friss cikkében a Gulyás Balázs újságíró által alapított Gulyáságyú Média.

A videót a laphoz eljuttató olvasó azt állította, hogy a felvétel 2023. augusztus 11-én, dél körül készült, Abbáziában, azaz Opatijában. A lejjebb, nálunk is látható rövid felvétel körülményeiről a Gulyáságyú cikkében olvashatnak. A lap ellenőrzése szerint a kérdéses napon valóban olyan volt az időjárás Abbáziában, ahogyan az a videón is látszik, és az is kiderült, hogy a 350 négyzetméteres tengerparti luxusvilla Ungár Péter LMP-társelnök testvérének tulajdonában áll, akinek más, budapesti ingatlanérdekeltségét az Agrárminisztérium veszi bérbe, adófizetői pénzből. A Gulyáságúnak erre vonatkozóan is voltak kérdései, több szereplőhöz is.

A lap érdekességként jegyzi meg, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésére, ugyan elég trükkösen válaszolva, de lényegében azt állította az augusztus 24-i kormányinfón, hogy Orbán Viktor nem volt augusztus 20-a előtt nyaralni.

A cikkel és Orbán Viktor nyaralásával mai Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos is foglalkozott, aki azt írta, hogy ugyan több kérdés is felmerül ezek után (például, hogy miért titkolták hazugsággal felérő módon Orbán adriai nyaralását), de szerinte egyetlen érdekes kérdés adódik, mégpedig az, hogy az ellenzéki oldalon lesz-e annak következménye, hogy a miniszterelnök egy olyan, elvileg ellenzéki pártelnök családjának luxus villájában nyaralt, akiknek az állam évente milliárdos bérleti díjat fizet a Földművelésügyi Minisztérium épületéért.

Mi azért mindemellett, véleményként megjegyezzük, hogy az is egészen érdekes, hogy a korábbi Több Balaton, kevesebb Adria-jelmondat után, azt idén már elhagyva több hónapig azzal hergelte a kormánysajtó az olvasóit, hogy a “balliberális média” le akarja járatni a Balatont, amikor arról ír, hogy a magyarok előszeretettel választják a Balaton helyett az Adriát, részben azért is, mert nem feltétlenül drágább a tengerparti kiruccanás, mint egy balatoni üdülés. És ahogyan a “több Balaton” után is, most is az Adrán nyaralt Orbán Viktor.

És akkor jöjjön az ominózus videó:

KategóriákMETÁL