„Ez a ceremónia több mint a Corvinuson tartózkodásunk vége. Ez egyben az egyetem eddigi korszakának végét is jelenti” – többek közt ezt mondta az amerikai Clare Humphreys Budapesten, a Corvinus Egyetem diplomaosztóján.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz amerikai diák beszédét a Partizán is közölte a Facebook-on, érdemes végignézni, magyar felirattal is ellátták. És érdemes közben a kamerának háttal ülő hallgatóság, illetve a pulpituson ülő tanári kar tagjainak reakcióit is figyelni. Annak idején a Mérce is beszámolt a július 23-án, a budapesti Bálnában tartott avatóról.

Merthogy amint a 24.hu-n olvasható interjúból megtudhattuk, Claire Humphreys az egyetem vezetésének a diplomaosztó előtt teljesen más szöveget adott le, mert tudta, hogy nem engedélyezték volna, hogy elmondja, amiről úgy érezte, el kell mondania. Hát megtette, nézzék csak!

A Coloradóból hazánkba tanulni érkező Clare Humphreys azt is elmondta, hogy a Corvinus az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntartása alá került az alapítvány bejegyzése előtt, márpedig ez a minisztérium az, amely korábban már megsértette a Magyar Tudományos Akadémia integritását.

„Jövőre átalakítják az egyetemet, egy közhasznú intézményből magánintézmény születik, ami egy bank és egy olajcég tulajdonában áll majd, a miniszterelnök egyik közeli barátjának irányítása alatt” – fogalmazott.

Magáról is nyíltan vallott, amikor elmesélte, hogy azért jött Magyarországra tanulni, hogy elkerülje az amerikai felsőoktatási rendszer okozta eladósodást, viszont most azt látja, hogy Magyarországon épp olyan intézkedéseket vezetnek be, amik megfojtják otthoni barátait.

És persze, ne gondolják azt feltétlenül, hogy a Corvinus egyedüli példa lehet majd idehaza.

KategóriákPOP