A mentők elviekben 37 ezer vagy 56 ezer forint év végi juttatást kaptak, de voltak, akiknek – egyelőre(?) – csak néhány ezer forintot utaltak el. Mindeközben Polt Péterék is elutalták a pulykapénzt.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét, elviekben nagyon fontos és közmegbecsülésnek örvendő hivatás dolgozóit is jutalmazták év végén: a mentőket és a Polt Péter fémjelezte ügyészség munkatársait. Az ügyészségeken valószínűleg jobban jártak, erre enged következtetni az a hír, hogy Polt Péterék 2,5 milliárd forintot osztottak szét év végén a dolgozók között. Ott elvileg egy dolgozóra 650 ezer forintos jutalom jut átlagosan a Népszava írása szerint.

A mentőknél azonban, nagyon úgy tűnik, hogy sokan lehetnek, akik többre számítottak, pedig nem milliókra vagy százezrekre, hanem csupán néhány tízezer forint jutalomra gondoltak az ünnep előtt, de még azt sem kapták meg, hanem csupán néhány ezer forintot utaltak el nekik, írja ugyancsak a Népszava. Egy dolgozó vissza is küldte a “pulykapénzt” mérgében az OMSZ bankszámlájára.

A Népszava úgy tudja, hogy az egyik mentős szakszervezet megtámadta a 2016. év végén megkötött kollektív szerződést, és sikerrel, ami miatt azonban december 11-én a Kúria hatályon kívül helyezte azt, így az abban rögzített néhány juttatást is elbukhatták, a pulykapénzt. Az OMSZ főigazgatója viszont úgy döntött, hogy “kármentésként” az eddig költségtérítésként utalt juttatást, hóközi utalással, munkabérként fizetik ki, de így töbeknél sokat vontak le a pénzből. A lapnak az OMSZ-nél azt ígérték, hogy a következő hónapban kompenzálják az érintett dolgozókat. Az OMSZ tájékoztatása szerint a szervezet főállású munkavállalóinak bruttó 56 000 forintot számfejtettek, és 7963 főnek összesen nettó 262,3 millió forintot fizettek ki. Más szerint azonban a Kúria döntésének ehhez nincs köze, hiszen a számfejtés korábbi mint a Kúria döntése.

Arra azonban mindenképpen alkalmas a két hír, hogy összehasonlítsuk őket. És, persze, lehet azt mondani, hogy az almát a körtével, de akár azt is, hogy bárhogyan is nézzük, ez mindenképpen elgondolkodtató.

KategóriákPOP