Kínzó kérdés: akkor most jól csinálják a propagandát vagy rosszul?

A cikk a hirdetés után folytatódikPublikálta a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) második negyedéves gyorsjelentését. A 18 megyei lap (17 plusz a Dunaújvárosi Hírlap) aktívan vásárolt példányszáma 10.826-tal volt kevesebb a félév végén, mint az első negyedév zárása után. Ez megint 3 százalék feletti, egészen pontosan 3,1 százalékos csökkenés, ami azt jelenti, hogy ha a trend folytatódik, a tavalyihoz hasonlóan újra 13 százalék környékén lehet az éves példányszámesés.

A legnagyobb csökkenést az év negyedik, ötödik és hatodik hónapjában az Észak-Magyarország szenvedte el, 6,4 százalékkal ment lejjebb a példányszáma. A negatív toplista második helyén a Kelet-Magyarország, harmadikon a Hajdú-Bihari Napló áll.

Arányaiban a legkisebb buktát ezúttal a Dunántúli Napló és a Vas Népe könyvelte el, mindössze 1,3 százalékkal csökkent e két lap aktívan vásárolt példányainak száma.

A Dunántúli Napló tartalmáért jelenleg 15.642 olvasó fizet, 210-zel kevesebb, mint az előző negyedév végén. A Mészáros Lőrinc-féle felvásárláskor, 2016 végén 20.488 volt a baranyai napilap példányszáma.

KategóriákMETÁL