Persze mindennek van egy feltétele, akár Hahdázy Ákos lesz egy esetleges nyomozás főszereplője, akár felülbírálják korábbi álláspontjukat – ezt hámoztuk ki a rendőrség lapunknak küldött válaszából. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő és Bomba Gábor szekszárdi városházi frakcióvezető (ÉSZ) szerint nem kérdés, hogy közpénzt pazarolt a korábbi szekszárdi fideszes városvezetés.

A cikk a hirdetés után folytatódikErősen túlárazva vásárolhatott meg egy lepusztult pécsi autómosót a szekszárdi önkormányzat még 2009-ben – erről a Szabad Pécs egy hete írt cikket. Tizenkét éve 215 milliót fizettek ki az autómosóért, illetve ennyibe került nekik egy ügylet, aminek az ellenértéke csupán az autómosó volt.

Annak apropóján vettük elő a témát most, hogy Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd szekszárdi városházi frakcióvezetője egy hete a Facebookon friss posztolt szentelt az ügynek. Azért jártak Pécsett és keresték fel a szóban forgó pécsi autómosót, fotókat is készítve az ottani állapotokról, mert egy viszonylag új szakértői vélemény szerint töredékét érheti az autómosó a 2009-es összegnek, és szerintük emiatt felmerül az akkori szekszárdi döntéshozók büntetőjogi felelőssége is, de a rendőrség úgy látta, nem kell nyomozást lefolytatnia emiatt.

Hadházy: 170 millióját bánhatja Szekszárd a mára teljesen lerúgott pécsi autómosó megvétele miatt

Hadházy Ákos szerint a lehető legtisztább hűtlen kezelés volt, ami történt. A jelenlegi értékbecslés szerint ugyanis az autómosót csak telekárban lehet számolni, ami kb. 33 millió forintos értéket jelent, de az elmúlt bő egy évtizedben is árulták az autómosót és 40 millió volt a legmagasabb ismert ajánlat. Annak idején az “eladó” Horváth István akkori fideszes polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő barátja, egykori üzlettársa volt.

Mint írtuk is akkori cikkünkben, megkerestük a rendőrséget is, hogyan látják a poszt tartalmát, mivel Hadházy Ákosék egyrészt fotós dokumentációt is mutattak a 215 millióért vett autómosóról, illetve mert Hadházy a posztban azt írta, hogy a rendőrség politikai és nem szakmai elvek alapján járhatott el ebben az ügyben, ezért taghadhatták meg ismét a nyomozást.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta ma múlt heti megkeresésünkre, hogy „Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook posztjának tartalmát vizsgáljuk, amennyiben szükséges, hivatalból eljárást kezdeményezünk, a szükséges intézkedéseket megtesszük”. Ebből tehát pontosan nem derül ki, hogy mire gondolnak, mit fognak majd tenni, „amennyiben szükséges”, azaz, hogy ellene indítanak-e nyomozást, amiért bírálta a rendőrséget, vagy mégis lesz-e érdemi nyomozás ebben az ügyben, vagy csak helyreigazításra és bocsánatkérésre szólítják fel a független országgyűlési képviselőt.

És persze, az is lehet, hogy végül majd úgy látják, hogy nem lesz semmi szükséges. Csakúgy mint a fő téma, az autómosóvásárlás és az azzal kapcsolatos esetleges nyomozás kapcsán.

KategóriákMETÁL