Szerinte minden rendben volt a múlt heti újhegyi gyérítés alkalmával. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA napokban írta meg nekünk olvasónk negatív tapasztalatait az újhegyi földi szúnyogirtás kapcsán. 

A földi szúnyogirtás ilyen:

A katasztrófavédelem kivizsgálta az esetet. Válaszukban leírják, milyen tájékoztatás előzte meg a szúnyogirtást, illetve azt is, hogy a szúnyogirtást végző “gázmester” szerint mi történt és mi nem történt Újhegyen.

A katasztrófavédelem szúnyogirtásért felelős budapesti részlege szerint a méhészértesítők kiküldése érdekében a fővállalkozó e-mailben felvette a kapcsolatot a pécsi önkormányzattal a tervezett szúnyoggyérítéssel kapcsolatban. Ebben tájékoztatást adott a gyérítés, valamint a pótnapok pontos dátumról, egyéb információkról.

Az önkormányzat megküldte a méhészek kiértesítéséről szóló visszaigazolást. A gyérítés 13. heti ütemterve a katasztrófavédelem honlapján megjelent, az önkormányzat két fórumon tette közzé: a Biokom honlapján és egy helyi online lapban, a Pécsi Újságban. Hogy utóbbiban fizetett hirdetés jelent meg erről (és ha igen, akkor miért csak ott) vagy a lap ingyen lehozta az információt, arról nem írnak.

A katasztrófavédelem megkereste a kivitelezést végző konzorcium vezetőjét a július 24-ei földi irtással kapcsolatban, a területi felelős egészségügyi gázmestertől a következő információkat kapták:

“A Pécs Újhegyen földi kémiai kezelést végző személy elmondása szerint 2019. július 24. napján 21 óra körül, valószínűleg a Napkelet utcában 2 hölgy kiskutyát sétáltatott. A Hölgyek integettek és kiabálva kérdezték a kezelést végző szakembertől, hogy mit csinálnak, mi történik. A kolléga (mivel folyamatban volt a melegködös munka) nem állt meg, a nyitott autóablakon visszakiabálta, hogy szúnyogirtás és ment tovább. A kommunikáció minden esetben hangosabb az átlagnál, hiszen a gép zaja miatt máshogy nem lenne érthető a beszéd. Nem nevette ki a hölgyeket, nem tett semmiféle további megjegyzést. A munkavégzések során rendszeresen találkoznak a kezelést végző szakemberek hasonló esetekkel, így jelentőséget nem tulajdonítottak neki, ezért az esetet nem jelezték felénk. A kezelést végző autó sárga lámpával felszerelt és rajta jól olvashatóan, sárgán kivilágítva szerepel a SZÚNYOGIRTÁS felirat.

 A munkavégző kolléga szakképzett, 2013. óta vesz részt rendszeresen a szúnyogirtásban. Eddig nem érkezett panasz a munkájára, vagy magatartására.”

Ezen a héten egyébként Baranyában az Ormánságban dolgoztak a szúnyogirtók.

Illusztrációs fotó: Pixabay.com

KategóriákPOP