Leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlóíveket a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület jelöltje, Vári Attila, tudatta a hírt az MTI.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz állami hírügynökség kiemelte, hogy egy korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóról van szó, aki a helyi választási irodából távozva azt mondta, hogy az induláshoz szükséges legalább 500 támogató aláírás több mint négyszeresét gyűjtötte össze, az eddig rendelkezésre álló kevesebb mint két nap alatt.

A hír nem túl meglepő, egyrészt a Fidesz a legnagyobb támogatottságú párt, másrészt a Kubatov-listákat is használhatják a gyűjtésre, és ők jó néhány választás óta presztízskérdést csinálnak abból, hogy elsőként adják le az ajánlóíveket, politikai ellenfeleik egy része szerint ezt is egyfajta harcként fogják fel, és erőfitogtatásra használják, miközben a rendelkezésre álló idő alatt ugyanúgy érvényes a támogatói aláírások leadása.

Emlékezhetünk, hogy például a tavalyi országgyűlési választáson is elsőként adta le Pécsett Hoppál Péter és Csizi Péter az ajánlóíveket, aztán Csizi Péter alulmaradt Mellár Tamással szemben, míg a már országgyűlési képviselői tapasztalattal, ex-szóvivői és államtitkári pozíciókból érkező Hoppál Péter bejutott a T. Házba. Igaz, az ős előnye sem volt ahhoz képest túlságosan meggyőző, hogy sem komolyabb ellenzéki összefogás nem volt Pécsett abban a körzetben, sem igazán jó/erős jelöltek nem indultak ellene.

Vári az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy köszöni a támogatói bizalmát, akik szerinte ahhoz a csapathoz akarnak tartozni, amely “Pécs jövőjét építi és amelynek segítségével a megyeszékhely betöltheti méltó, vezető szerepét a régióban”.

A bejelentéskor a már említett Hoppál Péter is ott volt, aki most a Fidesz pécsi elnökeként szólalt meg, és azt mondta, hogy a képviselőjelöltjeik mintegy hatszáz aktivista segítségével a jogszabályban meghatározott határidőig a baranyai megyeszékhely számos pontján és a választók otthonait felkeresve továbbra is gyűjtik az ajánlásokat, mert “szeretnének minden pécsivel kapcsolatba kerülni”.

KategóriákPOP