Tavaly októberben egy Mohácsi úti házban halálra szúrta ivócimboráját egy pécsi férfi. Hetekig rejtegette a holttestet. A bíróság első fokon ma jogos védelemnek minősítette, amit tett, és felmentette.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi törvényszék internetes oldalán hozta nyilvánosságra az ítéletet, annak indoklását és a vádirat tartalmát. E szerint a sértett és a vádlott egy pécsi (sajtóinformációk szerint Mohácsi úti) társasházban együtt laktak, gyakran italoztak együtt. Tavaly október 22-én egy ilyen ittas együttlét alkalmával szóváltásba keveredtek, majd összeverekedtek.  A vádlott a sértettet állon ütötte, majd a kezében tartott 19 cm pengehosszúságú késsel megszúrta. A szúrás a sértett egyik bordáját és szívét érte. A sértett arccal a padlóra esett, ahol a vádlott a magatehetetlen férfit a késsel a hátán nagy erővel megszúrta. Ez a szúrás a sértettnek egy másik bordáját és a mellüregét érte, rövid időn belül meghalt.

A holttestet a férfi hetekig rejtegette, mígnem egy ismerőse a rengeteg döglégy és a bűz miatt kihívta a rendőrséget.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottat a sértett részéről súlyos, váratlan és jogtalan támadás érte, amely a vádlottnál vérző sérülést is eredményezett, majd a vádlott a további támadás megakadályozása érdekében, jogos védelmi helyzetben, a keze ügyébe kerülő késsel védekezett. A bíróság felmentette a vád alól a férfit és elrendelte azonnali szabadlábra helyezését. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, ami így nem jogerős.

Illusztráció: Pixabay.com

KategóriákMETÁL