Kétszintes mélygarázst akarnak kialakítani a 110 lakásos luxustársasház alatt. A fideszes vezetésű közgyűlés többször is úgy módosította az építési szabályzatot, hogy itt lakópark létesülhessen.

A cikk a hirdetés után folytatódikLeszakadt a Pollack strand mellett épülő luxuslakópark kialakítás alatt lévő kétszintes mélygarázsának helyén lévő hatalmas munkagödör északi fala ma délelőtt. Pontosabban hatalmas földdarabok szakadtak le belőle. A gödör feletti egyetemi parkoló egy részét már lezárták, nyilván azért, mert attól tartanak, folytatódhat a leomlás. Nézze meg képgalériánkat!

A héten írtuk meg, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat és fideszes többségű közgyűlés többször is módosította az elmúlt másfél évben a szabályozási tervet itt, ennek nyomán vált lehetővé, hogy egy beruházó ezen az ingatlanon egy 110 lakásos, kétszintes mélygarázzsal rendelkező luxuslakópark építésébe kezdjen bele.

A mélygarázs kialakítását nyár közepén kezdték meg, egyre nagyobb és nagyobb gödröt kialakítva, hatalmas földmennyiséget megmozgatva.

Az önkormányzatnak és a főépítésznek küldött kérdéseink között az is szerepelt, hogy a szabályozási terv módosításakor nem merült-e fel azt szempontként, hogy minimalizálják a város közkedvelt strandja körüli környezetterhelést.

Egy másik cikkben is foglalkoztunk a beruházó cég és a fideszes önkormányzat különös kapcsolatával. Ma az ellenzéki ellenvetések ellenére a pécsi közgyűlés zárt ülésen tárgyalta az önkormányzat és a beruházó Pannon Ásvány Kft. közti ingatlancserére vonatkozó előterjesztést. A leköszönő városvezetés szerint gáláns a cég ajánlata, de jobban megnézve inkább a beruházó járhat jól és nem a város.

Küldünk kérdést az illetékes hatóságoknak, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

KategóriákMETÁL