Megerősítette lapunk információit az RTL Híradónak szombaton délután megküldött válaszában a pécsi önkormányzat azzal kapcsolatban, hogy pontosan miért is szállították el a PÉCS feliratot néhány órával azt követően, hogy felavatták azt. Kimondva és hitelesítve még rosszabbul hangzik a dolog.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Szabad Pécs számolt be arról, hogy pénteken reggelre „eltűnt” az ország legújabb települési szelfipontja, a pécsi Kossuth téren csütörtökre felállított, sőt, csütörtök este kisebb ünnepség és polgármesteri beszéd kíséretében fel is avatott PÉCS felirat. Erről az önmagában is vicces ügyről is írtunk, szerintünk a kellő komolysággal, de akkor még mi sem sejthettük, hogy mit hoz a másnap.

Az amúgy valóban nem túl jelentős ügy (főleg nem egy választási kampány finisében nem jelentős ügy) az elmúlt hetek egyik legismertebb pécsi eseménye lett. Az egész országban értették is, és derültek is az eseten (meg talán a pécsieken is), Pécsett pedig többszörösen szimbolikus lett ez az egész tragikomédia: a távozó, leköszönő polgármester feliratavatása éppúgy, mint a későbbi, s valljuk meg, teljesen érthetetlen történések.

Megj.: A videóval vasárnap 10.15-kor frissítettük cikkünket.

A Szabad Pécs kb. két és fél éve nem kap hivatalos választ egy-egy nagyon ritka kivételtől eltekintve a pécsi önkormányzattól. Nem hivatalosan mégis sikerült megtudnunk, hogy a feliratot elszállították, hogy megerősítsék, mert „felmászkáltak” rá az emberek, nekitámaszkodva fotózkodtak, és még hasonló nem várt dolgokat tettek. A dramaturgiai csúcspont pedig az az infomáció volt, hogy a P-betűbe valakinek (vagy többeknek is) beszorult a feje (vagy majdnem beszorult).

Nos, a pécsi önkormányzat az RTL Híradónak adott szombat délutáni hivatalos válaszában megerősítette a történetet, de azért így leírva több, mint abszurd. Idézzük:

„Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Pécs feliratot a Kossuth téren. Az alumíniumlemezből készült 80 centiméter magas Pécs felirattal már az első éjszaka a városban bulizó fiatalok úgy fotózkodtak, hogy felálltak, rámásztak az építményre. A város úgy döntött, hogy megelőzve az esetleges baleseteket végleges rögzítési pontokat alakítanak ki a feliraton. Így, majd a burkolatba rögzítve kerül vissza a Pécs felirat végleges helyére, hogy biztonságosan szolgálhassa a pécsieket és a látogatókat egyaránt.”

Címkék:
KategóriákMETÁL