Csütörtök este, nem sokkal fél tizenegy előtt változott a számláló a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott honlapon.

A cikk a hirdetés után folytatódikArról egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki lehet, mivel foglalkozhat és hol élhet a legújabb magyarországi beteg. (Az információ lentebb frrisítve.)

Alig több, mint 24 óra alatt ezzel megduplázódott a regisztrált megbetegedések száma. A tegnap este bejelentett két iráni hallgató (SOTE és Szent István Egyetem) mellett csütörtökön este egy debreceni férfinél mutatták ki a vírust, nemrég pedig már azt jelentették, hogy van egy negyedik beteg is. Róla azonban egyelőre semmilyen további információ nem áll a rendelkezésünkre.

A karantén alá vont személyek száma is nagyot ugrott, amíg délután fél három körül Orbán Viktor a koronavírus infón azt mondta, hogy a két megbetegedett mellett 24 fő van karanténban, ez a szám mostanra 40 főre emelkedett.

A gyógyult és az elhunyt betegeket is nyilvántartják mostantól, egyelőre (az előbbi esetében sajnos, az utóbbinál szerencsére) mindkét számláló nullát mutat.

Frissítés, péntek 9.30 – Elmondták, ki az újabb fertőzött

Éjfél előtt azt is megírták a tájékoztatási honlapon, hogy ki a legújabb beteg: az egyik iráni új koronavírusos diák barátnőjénél lett pozitív a teszt. Természetesen már ő is a karanténban, a Szent László Kórházban van. Ebből arra lehet következtetni, hogy egy olyan személy fertőzödött meg, akivel a betegség kiderülése előtt találkozott az iráni diák.

Címkék:
KategóriákMETÁL