Vári Attila újabb szálon kötődik Bánki Erik testvéréhez, ráadásul úgy tűnik, hogy az ismeretség némi bevételt is hoz a polgármesterjelöltnek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Népszava mai cikke szerint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetőjeként bruttó 1,2 millió forintos fizetésben és 150 ezer forintos lakhatási támogatásban is részesülő Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként egy olyan sportklubnak ítélt meg támogatást, amiben valószínűsíthetően saját maga is érintett szakmai tanácsadóként. Az egyesület pedig a Mohácsi Torna Egylet, aminek az elnöke Bánki Eriknek, a Fidesz erős emberének testvére. Aki egyébként Vári üzlettársa is, ahogy ebben a cikkben megírtuk.

A cikk szerint, amíg Kemény Dénes irányította a Magyar Vízilabda Szövetséget, nem került aláírás arra a sportfejlesztési programra, amit a Mohácsi Torna Egylet (MTE) nyújtott be még 2018-ban, és tervei szerint tao-pénzekből finanszírozott volna. A hiányzó szignót végül Vári Attila pótolta, pár héttel azután, hogy a búcsúzó Kemény Dénest követve ő lett a vízilabda-szövetség elnöke. Hogy mi okozta a késedelmet, arról csak találgatások vannak, a legtöbben formai-technikai problémákról beszélnek.

A benyújtott kérelemben szerepel két táblázat, melyeket gondosan anonimizálták, kicsillagozták a neveket:

A másik a végzettséget (és az erről szóló dokumentumot kiállító intézményt), illetve a munkaköröket taglalja. A Népszava sportági információkra hivatkozva azt írja, hogy az egyik kipontozott név Vári Attiláé, aki szakmai tanácsadóként erősíti a programot, havonta papírforma szerint 80 órát dolgozik, és ezért bruttó 220 ezer forint illeti meg.

Az információkat hitelesíti, hogy a dokumentum vége felé a végzettségeket igazoló nyilatkozatok között már felbukkan Vári Attila neve – és az itt megadott munkaköri leírás egyezik a neveket mellőző táblázatban szereplő munkaköri leírással.

Azaz Vári Attila adatai közül egyezik a végzettség helye (Semmelweis Egyetem TF), a szak (vízilabda szakedző), a végzettség (szakedző), és végül a név.

Van, ahol nyilvánosak a nevek és díjazások

Érdekesség még, hogy egy hasonló dokumentumban a Pécsi Sport Nzrt. oldalán nincsenek kicsillagozva, anonimizálva a hasonló munkakörben dolgozók nevei, így az is nyilvános, hogy mennyi díjazásban részesülnek. Az is kiderül a dokumentumból, hogy a PSN szakmai partnere az MTE-nek.

A helyzet tisztázása érdekében a Népszava szerette volna megkérdezni a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjét, azonban – ahogy eddig a Szabad Pécs megkereséseire sem – Vári eddig nem válaszolt. Kérdéseket küldtünk mi is a polgármesterjelöltnek. Ha esetleg válaszokat kapunk, akkor frissítjük a cikkünket.

KategóriákMETÁL