Két viszonylagosan ismert magyar vállalkozó lett a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlásközpont új tulajdonosa: Mészáros Lőrinc és Tiborcz István. Egyikük a miniszterelnök veje, másikus gyerekkoripajtása és jóbarátja (madarat tolláról?). De mindenki lenyugodhat, hisz a miniszterelnök maga mondta tavaly: sem Orbán, sem a kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

A cikk a hirdetés után folytatódikMészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak van egy közös ingatlankezelő cége, talán ezt edddig nem is tudta mindenki. A cég neve: Appeninn Nyrt. Cikkünk szempontjából ez a cég azért fontos, mert a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlásközpontnak új tulajdonosa van immáron, és az pontosan ez a cég. Az Appeninn megvásárolta ugyanis a füredi kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t. Mindezt egyébként a BÉT, azaz a Budapesti Értéktőzsde honlapján maga az Appeninn jelentette be.

Egészen pontosan a kikötőt üzemeltető vállalatot az Apeninn Balázs Attilával, a Bayer Construct Zrt. részvényesével együttesen vásárolta fel, Balázs Attila kisebbségi tulajdonos lett, a Solum-Investnek mintegy a negyede, 24 százaléka került a nevére. (Megj.: Vannak, akik nem hiszik, de még messze az idő, amikor rövidebb idő lesz felsorolni, hogy mi NEM a NER két nagyágyújáé a Balaton körül, de két dolog biztosnak tűnik, már így sem rövid a lista, illetve, a közvetlen parti, áruba bocsátott vagy bocsátható, kifejezetten értékes ingatlanok és más javak tekintetében már egészen jól áll a duó (trió?), ha a külön-külön és közösen tulajdonolt jószágokat is számoljuk.)

Talán lesznek, akik csodálkoznak, de a füredi vitorlásközpont egy olyan cégé volt, amelyhez korábban Simicska Lajosnak volt köze: 2013-tól öt-hat éven át a Közgép és Fonyó Károly üzletember tulajdonolta. 

Az Appeninn ingatlankezelőben a Konzum Nyrt. egyik alapjának, a Konzum PE Magántőkealapnak volt meghatározó részesedése az elmúlt években. A Konzumról pedig tudni azt is, hogy stratégiai partnerségbe került Tiborcz BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégével, e kapcsolatra hivatkozva szerezhette meg Tiborcz az Appeninnben lévő konzumos részesedésé mintegy 20 százalékát.

via Index

KategóriákMETÁL