Havonta 40 ezer forintról szóló szerződést kötött a fideszes vezetésű önkormányzattal a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője – tudta meg a Pécsi Stop.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözérdekű adatigénylést nyújtott be a Pécsi Stop a városhoz, amiből kiderült, hogy a Péterffy Attiláról hetente, kéthetente szinte részben ugyanazt a sajtóközlemény küldözgető Vicze Csillával tanácsadói szerződést kötöttek.

Vicze Csillával az érveiről, a hőerőmű fűtőanyag-felhasználásáról kifejtett álláspontjáról itt közöltünk részletes cikket. Anyagunk megjelenése óta, szinte ugyanezeket az érveket, meglátásokat turnéztatta a fideszes sajtó. A Pécs TV Híradója nemrég 1,5 percet is adott a jogásznak, míg Péterffy talán még sose szerepelhetett összesen ennyit az önkormányzati fenntartású csatornán.

Az önkormányzattól kikért szerződés szerint a 2016 januárjától 2017 márciusig a pécsi közgyűlésben az ÖPE színeiben politizáló Vicze feladata a helyi identitás megőrzésének elősegítése, helyi értékek felkutatása, rendszerezése, bemutatása, helyi hagyományok ápolása, a fenti tárgykörökkel kapcsolatos projektek (pl. régészeti múzeum, várostörténeti múzeum) előkészítése, megvalósítása. Mindezekért havi 40 ezer forintra jogosult, a fentieken kívül egyéb juttatás csak külön megállapodás alapján lehetséges. A Pécsi Stop azt is megjegyzi, hogy a szerződést időközben felmondta-e bármelyik fél, azt nem tudni.

KategóriákMETÁL