Valaki levetette a komlói ellenzéki szövetség hirdetését a helyi színházról a kampányzáró esemény előtt. A Jobbik szerint Polics József fideszes polgármester szólt oda telefonon. FRISSÍTVE!!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 21.21h – A jegyzői ajánlás ellenére került ki a molinó – Polics polgármester pedig tényleg odatelefonált, de nem azért

A Pécsi Stop a nap folyamán megkereste Polics József komlói polgármestert. Nekik maga Polics nem, de helyette Vaskó Ernő címzetes jegyző válaszolt a feltett kérdésre. Vaskó azt írta a Pécsi Stopnak, hogy a jogszabály szerint választási plakát – beleértve a molinót is – kihelyezéséről az érintett intézmény vezetője jogosult dönteni. Vaskó augusztus végén egy ajánlást fogalmazott meg ugyanakkor az intézményvezetők felé, amelyben azt javasolta, hogy ne járuljanak hozzá az önkormányzati ingatlanokon politikai/választási plakátok elhelyezéséhez az intézmények pártpolitikától mentes mindennapi működése érdekében.

A levél szerint ugyanakkor ez egy javaslat, nem jogszabály, erre vonatkozó önkormányzati szabályozás sincs, a végső döntés így az intézményvezetők kezében van.

A válaszból az is kiolvasható a lap szerint, hogy Polics József és a színház intézményvezetője valóban beszéltek telefonon, de a polgármester nem utasította a molinó levételére a vezetőt. Csupán annyit kért, hogy az intézményvezető egyeztessen erről az ügyről a jegyzővel. A vezető kereste a jegyzőt, de ő meg akkor éppen egyeztetett más ügyben a helyi választási bizottsággal. Azt követően pedig megint más dolga volt a jegyzőnek (akkor meg éppen a szavazatszámláló bizottságok tagjait készítették fel), így nem tudott érdemben tárgyalni vele.

Ezt követően került le a molinó, és mint korábban írtuk, Ferenczy Tamás ellenzéki polgármesterjelölt kérte az előzmények után az igazgatót, hogy vegyék le a plakátot.

Korábban írtuk

Polics Józsefet, Komló polgármesterét mindenképpen dicséret illeti, hiszen talán ő volt az egyetlen olyan regnáló, aktív fideszes polgármester, aki újraindul a választáson, és leült vitázni az ellenzéki jelölttel. Nem úgy, mint például Pécsett Vári Attila

Igaz, ő volt az is, aki elég látványos, teátrális gesztusokkal méltatlankodott (vagy hahotázott) az ellenzéki polgármesterjelölt, Ferenczy Tamás szavain, amikor a komlói expo megnyitóján arról beszélt, hogy milyen korrupció van az országban és Komlón is. Ferenczy azt mondta, hogy azt követően kezdett bele inkább beszédének a B-variációjába, amikor előtte a fideszes polgármester arról értekezett a közönségnek, hogy az ellenfele szerinte alkalmatlan a polgármesterségre.

Ilyen előzmények után érkezett el a szerda este Komlón, ahol és amikor is a Mindenki Magyarországa Mozgalom által is támogatott és teljes ellenzéki összefogással a választáson magát megmérettető Komló Összeköt Egyesület kampányzáró eseményt tartott a helyi színházban. Ahol az előzetes megbeszélés szerint ki is helyezték a Komló Összeköt molinóját a színház bejárata fölé.

Amit aztán a helyi Jobbik Facebookon közölt beszámolója szerint nem sokkal később le is szedtek. Sőt, azt állítják csütörtök reggeli posztjukban, hogy azért, mert a színházba valaki odatelefonált, és azt is tudják ki: Polics József. Vagyis szerintük a komlói polgármester merő “pitiáNerségből” és talán félelemből is szeretett volna nekik betenni.

A kampányzáróról azt írták, hogy az viszont nagyon sikeres rendezvény volt. Idézzük a közleményüket.

„A Komló Összeköt Egyesületnek a komlói színházban megrendezett – egyébként hatalmas sikert aratott – kampányzáró rendezvényének kezdete előtt érdekes intermezzonak lehettünk tanúi:

Polics József (fidesz) telefonon utasította a színház intézményvezetőjét – holott erre egy településvezető semmiféle, hatályos törvény által meghatározott jogkörrel nem rendelkezik – hogy az Egyesület színház bejárata fölé kifeszített, 

“Komló Összeköt” feliratú molinóját azonnali hatállyal távolítsa el; igen nehéz helyzetbe hozva, döntéskényszer elé állítva ezzel az igazgatót. 

A kialakult helyzetet végül az Egyesület polgármesterjelöltje, Ferenczy Tamás oldotta meg villámgyorsan: ő maga kérte a felirat eltávolítását.

Sokféle pártállású, gondolkodású, mentalitású ember vezette már városunkat – de ennyire aljas, kicsinyes, pitiáner, mint Komló (hétfőtől már csak VOLT!) polgármestere, még soha!”

KategóriákMETÁL