Ahogyan ígérte, megtartotta a ma délelőtt 11 órára meghirdetett sajtótájékoztatóját Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. Interjúra és kérdésekre nem volt lehetőség.

A cikk a hirdetés után folytatódikBorkai Zsolt kedden délelőtt, ún. door-step sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy nem mond le, de kilép a Fideszből.

Mint mondta, a következő öt évben Győr polgármestere lesz, és együtt fog dolgozni a győri Fidesz-KDNP-frakcióval is.

A pár perces sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni (dooor-step). Az elején azzal kezdte, hogy megköszönte a győrieknek azt, hogy “a botlása ellenére” is kiálltak mellette és megválasztották.

Két fontos döntést azonban meghozott (mármint ő maga): az egyik az az volt, hogy nem kell, hogy morális hátrányt okozzon az ő ügye a Fidesznek, ezért kilép a pártból, a másik pedig, hogy nem mond le, és “az elkövetkezendő időszakban független polgármesterként” fog dolgozni, együtt a Fidesz-KDNP-frakcióval. Megerősítette, hogy erről tegnap tárgyalt a Fidesz vezetőivel.

Borkai Zsolt a sajtótájékoztató végén megismételte az elején mondottakat, hogy a győriek értékelték azt az elmúlt 13 éves munkát, amikor együtt irányították Győrt, és emiatt a bizalom miatt nem léphetett vissza a jelöltségtől, és nem mondhat le újra megválasztása után.

Címkék:
KategóriákMETÁL