Kőhegyi István a Toller-ifjaknak is nevezett egykori feltörekvő szocialisták egyike volt, többek közt a pártelnök Tóth Bertalan, vagy éppen a most alpolgármesterré lett Nyőgéri Lajos társaságában. A Szabad Pécs arról értesült, hogy nemrég Kőhegyi István testvére az egyik pécsi önkormányzati cég, a Biokom NKft.-nél kapott kiemeltnek mondható állást.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egykori pécsi MSZP-s politikus, és városházi képviselő Kőhegyi István neve többek közt onnan is ismerős lehet, hogy évekkel korábban, 2014-ben (a sors fintora) éppen egy akkori jobbikos országgyűlési képviselő kezdeményezett ellene vagyonosodási vizsgálatot. Az más kérdés, de fontos leírni, hogy Kőhegyi tisztázta magát. Mindenesetre a politikusi karrierjének nem tett jót a botrány, később vissza is vonult az aktív szerepléstől, és egyfelől (egyik) szakmájában dolgozott, másrészt továbbra is fontos háttérmunkát vállalt az MSZP-ben. Úgy tudjuk, a párt több kampányát is segítette az elmúlt években, megbízható, dolgos, jól terhelhető háttérembere lett az MSZP-nek, aki továbbra is közel áll Tóthhoz és Nyőgérihez, illetve a volt pártelnök Puch Lászlóhoz.

Sőt, úgy tudjuk, hogy Kőhegyi tanácsaira a jelenlegi városvezető kabinetben is támaszkodnak.

Péntek este azonban nem is emiatt hívtuk, hanem azért, mert azt az információt kaptuk, hogy a napokban, a tudomásunk szerint december elsejétől Kőhegyi István testvére az egyik pécsi önkormányzati cégnél, a Biokomnál kapott munkát. Mi úgy tudtuk, az információ arról szólt, hogy közbeszerzési és projektmenedzserré nevezték ki a volt politikus öccsét. Kőhegyi István azonban azt mondta, hogy a hír igaz, de ez a része nem pontos, stratégiai projektmenedzserként kezdett dolgozni a testvére a Biokomnál. Arra a kérdésünkre, hogy mennyire szerencsés ez, és hogy neki volt-e szerepe a kinevezésben, ez számított-e, hiszen ő tudvalévően jó viszonyban van Péterffy Attilával, sőt fontos háttérembere volt az MSZP részéről az ellenzéki együttműködésben a választási kampányának is.

Kőhegyi István azt mondta, hogy a testvére felnőtt, önálló ember, nem szorul az ő támogatására, protekcióra, mert mind végzettsége, mind munkatapasztalatai, nyelvtudása, készségei alapján alkamas ember nem csak projektmenedzseri, hanem magasabb szintű pozíció betöltésére is. És abban is biztos, hogy, ahogyan más esetben az önkormányzati cégeknél, minden szinten, itt is szakmai kritériumok döntöttek.

KategóriákMETÁL