Az a Vári Attila, akinek pécsi sportcégvezetőként eltöltött közel tíz éve alatt egyetlen új uszoda, de még egy kacsaúsztató sem épült Pécsen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidesz önkormányzati kampányának egyik fontos eleme, hogy politikusaik, jelöltjeik, lekötelezettjeik és alkalmazottaik szerte az országban egymást körbeudvarolva pózolnak, majd Facebook-posztokban, propagandaanyagokban bizonygatják, hogy akkor jön el a Kánaán Kistolvalyostól Nagyközbeszerzésig, ha az általuk ajánlott emberekre szavaz a nép.

Vári Attila, a párt pécsi polgármesterjelöltje például számos miniszternek és fideszes politikusnak szorongatta a kezét az elmúlt hetekben, sőt, a miniszterelnök mellé is odaállhatott egy fotó erejéig a napokban, ezúton gratulálunk ehhez a szép teljesítményhez.

Kozármislenyben a Porta Pannonia nevű egyesület segíti abban előzékenyen a Fideszt, hogy ne kelljen pártlogóval nekimennie a jelenlegi független polgármesternek, aki 2014-es győzelme óta szálka a kormánypárt baranyai vezetőinek szemében. 

Néhány napja a Porta Pannonia Egyesület két képviselőjelöltje Vári Attilával tárgyalt, amiről természetesen egy Facebook-poszt is megemlékezik.

Az egyesület részéről két képviselőjelölt látható a képen, közülük az egyik az a Jarjabka Ákos (a fotón Várival szemben), akit Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő emberének tartanak a településen, és aki ebben a 2012-es Átlátszó-cikkben mint Bánki Erik-közeli üzletember-politikus-szakember bukkan fel.

Amint a képhez tartozó szövegből kiderül, a két kozármislenyi jelölt Vári Attilával mint a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével tárgyalt, mégpedig a tervezett kozármislenyi uszodáról.

Ez a meghitt kis “egyeztetés” meglehetősen pikáns. Vári Attila több mint kilenc éve vezeti a pécsi önkormányzat sportlétesítményeket üzemeltető cégét, és pont egy éve lett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Ez alatt az idő alatt egyetlen uszoda sem épült Pécsen. Az élményfürdő projekt része egy új uszoda megépítése, ami az egész, 2015-ben beblöffölt projekttel együtt továbbra is az ígéretek földjén tartózkodik. A projekt előkészítésének feladatát, és hozzá sok százmillió forint közpénzt egyébként a Vári-féle PSN kapta.

Pécsett hosszú évek óta téma, hogy a város méretéhez képest nagyon csekély az uszodakapacitás, s míg a hasonló méretű, sőt kisebb városokban sorra épültek az új uszodák, itt a Hullámot sem sikerült a 21. század igényeihez mérten felújítani.

Talán nem véletlen, hogy a kozármislenyi uszodáról szóló “egyeztetésről” csak a Pro Pannonia Egyesület Facebook-oldalán jelent meg fotó és szöveg, Várién nem.

KategóriákPOP