A cikk a hirdetés után folytatódikEgy idős hölgyet rabolt ki egy pécsi férfi, akit a Pécsi Járásbíróság nem jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélt.

A fiatal pécsi férfi idén február végén, a délelőtti órákban figyelt fel az utcán egy, pécsi lakása felé tartó idős nőre, akinek egyik kezében két bevásárló táska, a másikban egy kézitáska volt.

A férfi egy ideig követte a későbbi sértettet, mert felmérte azt is, hogy fájós, beteg a lába, emiatt nehézkesen halad. Követte a hölgy házának lépcsőházáig, a bejárati ajtónál aztán megragadta az idős nő kezében lévő retikült, azt rángatni kezdte, de nem csak a táskát csavarta így ki a nő kezéből, hanem a hölgyet is fellökte. Mivel az idős asszony segítségért tudott kiáltani, a tettes a táskával, s abban a hölgy pénztárcájával, lakáskulcsával, igazolványával elszaladt. Később az igazolványt és a táskát egy közeli ház előtt elhajította, a táskában talált 15 ezer forintot viszont elvitte. A sértettnek így 18  ezres kárt okozott, ebből vmajdnem háromezer megtérült.

A Pécsi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével az eddig is előzetesben ülő vádlottat, K. M.-t bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélte.  

A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra a határozat szerint. 

A vádlott védője a vádlott javára fellebbezést jelentett be, ezért az ítélet nem jogerős.

KategóriákPOP