Nem véletlenül akadt ki Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke attól, hogy a bíróság a két komlói választási beadványban mindkétszer “a Fidesz ellen” ítélt. Ha ugyanis Komlón a polgármester is ellenzéki lesz (a többséget már megszerezték), akkor Hoppál totális vereséget szenvedett “a saját városaiban”: Pécsett, Komlón és Kozármislenyben is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mindenesetre a facebookos fideszes sivalkodás nem csak azért érdekes, mert egy kormánypárti potentát jogállamiságot és demokráciát és ESÉLYEGYENLŐSÉGET követel, és azt sugallmazza, hogy a bíróság “ellenük” van, vagy mert még van pár másik meredek kijelentése, hanem, mert olyan állításra alapozza a posztot, aminek a bírósági határozat ellentmond.

A szombat délelőtti újabb Hoppál-poszt szó szerint így hangzik:

„Az ellenzék dokumentált csalással, idősek becsapásával, 7 szavazattal nyert egy komlói önkormányzati körzetet. Ezt a biróság jóváhagyta. No comment! (Kb. 100 mozgóurnás szavazónak azt hazudták momentumos delegáltak, ha üresen bedobják, úgy Polics polgármester folytathatja.) Ahol viszont az ellenzék bejelentést tett, hogy autóval hoztak pár cigány családot a távoli otthonuktól szavazni a hozzátartozók, ott ismételni kell… Esélyegyenlőség, jogállam, demokrácia: Magyarország, szeretlek!”

A Szabad Pécs éppen tegnap este írta meg azt, hogy a Fidesznek nem kedvező határozatot hozott a Pécsi Ítélőtábla, de éppen azt írtuk, hogy a bíróság indoklása szerint nem volt rendesen dokumentálva az eset, és olyanok vallomására hivatkoztak, akik nem voltak jelen az egyik komlói idősek otthonában lefolytatott mozgóurnás szavazáson. És jegyzőkönyv sem készült, ami “némileg” ellentmond annak, amit “Hoppál Doktor” állít.

Az pedig szintén nagyon érdekes, amit „a pár távolabb lakó cigány családról” mond, mivel ennél a beszámolók szerint sokkal több történt.

Persze Hoppál Péter kb. a politikusi létéért is küzd, hiszen eddig legalább annyit tudott mondani, hogy Komlón nyertek, mégha ez féligazság is volt, mivel az ellenzék megszerezte a többséget a közgyűlésben, de valóban eddig úgy volt, hogy Polics József lesz ismét a volt bányászváros polgármestere. Eddig.

Lapunk megkapta azt a bírósági ítéletet, amely elutasította a Fidesz-KDNP beadványát. Nem rövid, de érdekes lehet azoknak, akik elmélyednének az ügyben, és maguk szeretnék megítélni az országgyűlési képviselő szavait. A főszereplők nevét személyiségi okokból lapunk kiretusálta a dokumentumból. Amint írtuk is, többen, mások mellett a komlói 1-es számú egyéni választókerület fideszes delegáltja mondta azt, hogy az egyik komlói idősek otthonában a mozgóurnás szavazáson szabálytalanságok történtek, mégpedig a szavazatszámláló bizottság azon tagját hibáztatva és viselkedését felróva, aki a mozgóurnát a helyszínre vitte.

 

KategóriákMETÁL