Egyelőre nem bizonyított a fertőzés, de van pozitív tesztje is a hétvége óta kórházban lévő pécsi idősotthoni gondozottnak. A város lépéseket tett.

A cikk a hirdetés után folytatódikFelmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja az egyik pécsi idősotthonban, írta sajtóközleményben a pécsi önkormányzat szerdán, nem sokkal dél után.

Pécs Integrált Szociális Intézménye, az ISZI Zipernowsky utcai Idősek Otthonáról, azon belül is az intézmény kisebb létszámú egységéről van szó. Az egyik itteni gondozottról, aki vasárnap este óta kórházban van. Az ápolt személyen azóta több tesztet is elvégeztek, kettő negatív, egy viszont pozitív lett, az utóbbi kedden délután érkezett meg az intézményhez.

Bár a fertőzés megjelenése nem igazolt, Pécs önkormányzata és az ISZI vezetése úgy jár el, mintha a fertőzés bizonyítottan megjelent volna az intézményben, írák.

A kormányhivatal közbenjárásával szerdán kora délután a Zipernowsky utcai otthon minden dolgozóján és ápoltján koronavírus tesztet végeznek el. 

Az önkormányzat Integrált Szociális Intézményében minden egészségügyi és járványügyi protokollt szigorúan betartottak már az első hullám időszakától, és betartanak most is, folyamatos az intézményegységek fertőtlenítése, azokat minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel elláttuk.

Az intézményeket a kormány döntése nyomán hónapok óta nem látogathatják a hozzátartozók, az idősek és a dolgozók testhőmérsékletét folyamatosan ellenőrzik.

„Az ISZI-ben a koronavírus első hulláma során is rendkívüli körültekintéssel járt el az önkormányzat, az intézmény vezetése és maguk a dolgozók is. A városvezetés soron kívül biztosított koronavírus teszteket és fertőtlenítőszert minden idősekről gondoskodó intézménynek, és nem csak a sajátjainak, de segítséget nyújtott a más szervezetek által fenntartott pécsi intézményeknek is.”

Mint írják, az Integrált Szociális Intézmény dolgozói voltak azok, akik a tavaszi hónapokban a családjukat hátrahagyva beköltöztek az intézménybe, hogy a minimumra csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Az intézmény mindkét egysége izolációs szobával rendelkezik. Pécs város és az intézmény vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja az itt ápolt időseket, olvasható a közleményben. Ami azzal zárul, hogy Pécs önkormányzata köszönetet mond az ISZI dolgozóinak és a kormányhivatalnak a gyors és hathatós fellépésért.

KategóriákMETÁL