“Vári Attila tanú vallomásában további valótlan elem annak hangoztatása, hogy az alagsor irányából ajtórugdosás, őrjöngés hallatszott fel” – állapította meg a bíróság.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbbször is beszámoltunk róla az elmúlt napokban, hogy Vári Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje a bíróság szerint valótlan tartalmú tanúvallomást tett egy perben. A per előzménye: egy pécsi diákot a Vári Attila által irányított PSN Zrt. üzemeltette sportcsarnokban biztonsági őrök megvertek. 

A Pécsi Stop birtokába jutott a néhány évvel ezelőtti első fokú ítélet teljes indoklása.

Ebben a következők olvashatók: 

„A PSN Zrt. igazgatója, Vári Attila tanú vallomásában szintén a sértettre kívánta hárítani a történtek miatti felelősséget. Vári Attila a nyomozás során és a tárgyaláson is azt állította, hogy a sértett erősen ittas állapotban volt, amit azonban egyértelműen cáfol a helyszínen alkalmazott (x.y. Sértett) alkoholszondás eredménye…”

„Vári Attila tanú vallomásában további valótlan elem annak hangoztatása, hogy az alagsor irányából ajtórugdosás, örjöngés hallatszott fel, melyet a korábban már hivatkozott rendőri jelentés mellékletét képező fényképfelvételek egyértelműen cáfolnak.”

A Mindenki Pécsért Egyesület Facebook-oldalán közleményt jelentetett meg, amiben arról írnak, “megdöbbenve” vették tudomásul, hogy nem lépteti vissza a Fidesz “egy egyetemista brutális megveretésébe keveredett jelöltjét”. A közlemény további része a Fidesz pécsi “bűnlajstroma”.

Az alábbiakban elolvashatják az egyesület teljes közleményét.

Pécs túl büszke ehhez a Fideszhez

Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a Fidesz nem lépteti vissza a gyanús ügyekbe és egy egyetemista brutális megveretésébe keveredett budafoki jelöltjét. Ahelyett, hogy elszámolnának a buszbeszerzésből kilopott százmilliókkal és az előző tíz év vállalkozás- és családnyomorító intézkedéseivel, egy egyre kétesebb hírű sportoló mögé felsorakozva arcpirító hazugságokat kiabálva mocskolják tele a közbeszédet és Pécs utcáit. Ez egy hazugságért többszörösen elítélt Hoppál Péter vezette pécsi Fidesznél még biztosan elmegy, de ez a nagy múltú város és lakói szerintünk ebből már nem kérnek.

Nem elég, hogy Vári Attiláról lassan naponta derül ki valami új sumákság, a pécsiek adóforintjaiból megbízott haverokról, saját magának adott havi több százezres juttatásról.

Nem elég, hogy mára nyilvánvaló: a vízilabdázó valótlan tanúvallomást tett eskü alatt a bíróságon, és végül letagadta, hogy ő küldte volna a verőembereket a brutálisan bántalmazott pécsi egyetemistára.

Nem elég, hogy a Fidesz nem lépteti vissza az erkölcsileg már mérhetetlen, teljesen súlytalan jelöltjét és nem zavarja haza azonnal a városi sportcég éléről.

Ez a Fidesz, a pécsi Fidesz, amelyet a párt megrendelésére végzett gátlástalan hazudozásaiért többször jogerősen elítélt Hoppál Péter vezet, most a Mindenki Pécsért Egyesületet vádolja plakátrongálással. Azt az egyesületet, amelynek a plakátait láthatóan profi módon, tömegesen, előre legyártott alapanyagokkal rongálják, nyilván nem saját maguknak, bár Hoppálék idáig is eljuthatnak majd a valóság hajlítgatásában.

Nos, tisztelt pécsi Fidesz, október 13-án eljön a számvetés ideje.

Hová lett egymilliárd forint a botrányos Volvo-beszerzésből?

Hová lett a város anyagi önállósága?

Hol a pénz, amit a város megspórolt az alvilági módszerrel végzett vízműfoglalás után?

Hol a fejlesztésekre elköltött 160 milliárd forint, amit olyan büszkén hirdetnek?

Hol a pénz, amit az ingatlanadóval és a többi teherrel kivasaltak a pécsi családokból és vállalkozásokból?

Mi lett a 120 családdal, akiket ocsmányul becsaptak, csak hogy a nagy múltú Zsolnayt egy fideszes oligarchának játsszák át?

Ma még lehet fröcsögni és mocskolódni, lehet hajlítgatni a valóságot, a sárba gyalázni a pécsi közbeszédet, a város utcáit arcátlan hazugságokkal és szennyplakátokkal.

Ám október 13-án a Fidesz valósága nem hajlik tovább, hanem eltörik a pécsi polgárok szavazatai alatt, akik nem nézik tovább, hogy ezt a gyönyörű, történelmi jelentőségű várost ország-világ előtt megalázzák a Fidesz súlytalan bábjai.

Nem hiába nézi az egész ország árgus szemekkel, hogy mi lesz a pécsi választás eredménye: egy demokratikus fordulat itt az egész narancsuralmi rendszert megingatja. Az ellenzéki szövetség, a Mindenki Pécsért Egyesület állja a sarat a szennyáradattal szemben. Ez a város többet érdemel, és október 13-án meg is kapja!

Mindenki Pécsért Egyesület

KategóriákMETÁL