Pécs város közgyűlése keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs kedd reggeli cikkében írt arról, hogy Pécs új vezetése visszahívhatja Szentgyörgyi Dávidot, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját. Azt is megírtuk, hogy a menesztés mögött bizalomvesztés állhat, aminek talán komoly oka lehet, akár külsős tanácsadói szerződések, akár más szerződések, értékesítések. Óvatosan tippelve hoztunk egy olyan, általunk is írt korábbi példát is, a Király utcai Aranyhajó Fogadó értékesítését, amelyről kiderült, hogy valóban lehetett ennek is szerepe a menesztésben, kedd délelőtt ugyanis a pécsi önkormányzat sajtóközleményt juttatott el a menesztéssel kapcsolatban, amit az alábbiakban közlünk. Az is része a közleménynek, amit szintén megírtuk, hogy egy Pécsről elszérmazott, létestímény és ingatlanhasznosítással foglalkozó szakember, Szabó Szilárd lesz Szentgyörgyi Dávid utódja.

„A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. Pécs város önkormányzatának százszázalékos tulajdonú társasága. Vezérigazgatója a mai napig Szentgyörgyi Dávid volt. 

Az önkormányzati cégek átvilágítása, amely Péterffy Attila polgármesterré választása óta folyik, súlyos problémákat tárt fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően. Ilyen volt a pécsi belváros szívében, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is.

A fentiek miatt a város vezetésének megrendült a bizalma Szentgyörgyi Dávidban, akit ezért a közgyűlés keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívott a közgyűlés vezérigazgatói pozíciójából. A volt vezetőt a harmincöt napos felmondási időre a munkáltató mentesítette a munkavégzés alól.

Az ülésen Pécs közgyűlése december 11-ével Szabó Szilárdot választotta meg a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. új vezérigazgatójának. Szabó Szilárd a NEO Property Services Zrt., illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott. Fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.”

Címkék:
KategóriákMETÁL