Nagyon félhetnek Szabadkai Károly független képviselőtől Kozármislenyben a fideszesek (OK, nem azok, civilek, csak Hoppál Péter jár ki majdnem napi szinten oda sajtótájékoztatóra). Hogy kik, azt persze nem tudni, de Szabadkai ellen combos lejáratókampányt eresztettek meg. Nemrég pedig a menyasszonyát hívogatták, hogy tényleg akarják-e ezt a képviselőséget.

A cikk a hirdetés után folytatódikUtóbbi eset nemrég történt, a Fideszhez közeli mislenyiek (és pécsiek) hívták fel, arra utalva, hogy a hentesboltot üzemeltető menyasszony vajon akar-e adóhatósági ellenőrzést, mondta el lapunknak Szabadkai Károly. (Persze, ez nem jelenti azt, hogy a hatóság meg is jelent volna náluk).

Szabadkai mindenesetre hangsúlyozta, hogy – amellett, hogy minden rendben van náluk a boltban – ez az eset jobban felbőszítette, mint az, hogy őt személyében támadták a propagandamédián keresztül és helyben is korábbi Facebook-posztjai miatt.

Szabadkai az I Love Misleny színeiben indul a holnapi választáson, amelynek a  zászlaja alatt a jelenlegi, független polgármester, Bíró Károly is.

Szabadkait a közelmúltban korábbi Facebook-posztjai miatt vették elő, mondván, a fideszeseket a szakadékba kellene lökni. A poszt azonban teljesen egyértelműen vicc, sőt azon is túl: karikatúra,  közölte Szabadkai Károly. És hát, ez egyértelműen látszik is. Az persze más kérdés, hogy kinek, hol van az ingerküszöbe, vagy mennyire tartja megfelelőnek az ilyesmit.

Az is felmerült ennek kapcsán, hogy az I Love Mislenynek Szabadkai Károlyt vissza kellene léptetnie, de mint mondta, az hivatalosan nem jelölő szervezet, ők lényegében független jelöltek, így őt utasításra visszaléptetni akkor sem tudná senki, ha akarná. De nem is akarja, és ő sem lép vissza. Sőt, kifejezetten jó eredményre számít az I Love Misleny csapata számára.

Szabadkai Károly azt mondta, onnan is lehet tudni, hogy viccről van és volt szó, és hogy szó sem volt semmiféle fenyegetésről, amit a fideszesek állítanak, mert ha ő bárkit megfenyegetett volna, akár félig komolyan vehetően, akkor egészen biztosan már náluk lettek volna a rendőrök és eljárás indul ellene.

Több vadászfegyvert tart ugyanis otthon, mindegyiket engedéllyel természetesen. Szóval, ha ezt és más korábbi “hasonlóan komoly” posztját fenyegetésnek vették volna (értsd: komolyan vették volna), akkor biztosan megütötte volna a bokáját, szögezte le.

Ezt a kúbot egy minapi mislenyi sajtótájékoztatóból készítettük. De itt egy másik sajtótájékoztató LINKje is.

Szabadkai Károly ugyanis amellett, hogy vadászik, sportlövő volt, és sportlövő edzőként dolgozott. Sőt, nem is akármilyen szinten sportolt, 1994-ben Milánóban a magyar légpisztoly junior fiú csapat tagjaként világbajnok lett, az ISSF Világbajnokságán. Vagyis sportlövő világbajnok csapatban, de akkor egyéniben is jól teljesített, három számban is a legjobb tízben volt.

Megkérdeztük a politikával eddig nem foglalkozó Szabadkait, hogy mégis mit gondol, miért támadták meg őt. Amellett, hogy van régebbről egy-két olyan posztja, amit szerinte a humorérzék nélküli aktivisták félremagyaráznak – szerinte egyébként szándékosan. Úgy felelt, hogy ő pusztán az igazságot és az őszinteséget nehezen viselő emberek rosszindulatának tudja be a lejáratására tett kísérletet. 

Azt mondta, hogy ezen túl csak egyetlen egy dologra tud gondolni, éppen azt követően jelentek meg ugyanis a lejárató karaktergyilkos cikkek róla, amikor megjelent a képviselőjelölti bemutatkozása, és abban a helyi, azaz kozármislenyi sportéletre vonatkozó elképzelése.

Az általa felvázolt sportkoncepció szerint ugyanis, az nagyon rendben van, hogy Kozármislenyben működik a kézilabda, a futball és a kosárlabda, és ezeket kiemelten támogatja is az önkormányzat, és helyet biztosítanak nekik, de nem biztos, hogy csak ezek támogatására és helyben való űzésére van szükség.

Hiszen nem csak lehetnek, hanem vannak is olyanok, akik inkább atletizálnának, tollaslabdáznának, küzdősportokat űznének, és ha ilyen igényük van, akkor Pécsre kell bevinniük  gyereküket. Meg kell tehát vizsgálni szerinte, hogyan lehetne a jelenleginél is több pénzt fordítani a sportra, és nem az élsportra, hanem a közösségi sportra. És nem olyanokat dotálni még nagyobb összeggel, amely szervezetek és sportágak akár tao-támogatást is lehívhatnak. 

Szerinte amikor ezt a koncepciót megjelentette, akkor a támogatók mellett egyben ellenségeket is szerzett. Noha úgy gondolja, hogy félreértésről van szó a másik fél/felek részéről.

Merthogy nem akarna elvenni sem helyet, de nagyságrendileg támogatást sem senkitől, aki már eddig is kap. Koncepciójában arról van szó, hogy lenne lehetőség a fent említett sportoknak, vagy egy részüknek, akár más eddig náluk nem űzhető sportoknak a gyakrolására, van olyan terület, amelynek a fejlesztésével ez elérhető, és közép-hosszabb távon Kozármisleny ezeket a feltételeket tudja is szerinte biztosítani. Ja és, nem csak a saját ötlete volt ez, nagyon sok szülő jelezte, hogy szeretnének más sportágakat is látni Kozármislenyben, nekik is szeretnének megfelelni, kedvezni.

Majdnem hétezren laknak Kozármislenyben, nem lehet mindenkiből futballista, vagy kézilabdás. A Kozármislenyben lakó, és helyben sportoló gyermekek támogatása kiemelt fontosságú feladat lesz, közölte Szabadkai Károly.

KategóriákMETÁL