Ha nem is szervezett keretek közt, nem hivatalosan, de mégiscsak vitatkoztak egymással pécsi kormánypárti és ellenzéki politikusok. A pécsi vásárban, kampányolás közben létrejött ad hoc vitáról egy pécsi városházi momentumos politikus számolt be, és elmélkedett is róla. Vajon miért nem képes erre Orbán Viktor, miért nem mer kiállni Márki-Zay Péterrel?

A cikk a hirdetés után folytatódikA mai napon hihetetlen, szinte politikatörténelmi dolog történt a pécsi vásárban, így kezdi ma délutáni facebook-os bejegyzését Pokorádi Gábor pécsi városházi momentumos képviselő. Aki fotókat is csatolt a bejegyzéshez, bizonyítékul. A bejegyzés ugyanis arról szól, hogy több pécsi politikus is, oldalaktól függetlenül kedélyesen beszélget és vitakozik egymással, a pécsi vásárban.

Mint Pokorádi Gábor írta, “két fideszes jelölt, Kővári János és Hoppál Péter, leállt vitázni az Egységes Ellenzék jelöltjével, Mellár Tamással és Keresztes Lóránt LMP frakcióvezetővel egy egyszeri magyar szavazó társaságában. Az amúgy civilizált beszélgetést többen is derüsen figyelték, ugyanakkor másokban is hasonló kérdések fogalmazódtak meg, mint bennem. Ha itt, az utcán, a választók előtt, tudnak vitatkozni a felek, vajon Orbán Viktor miért nem mer kiállni Márki-Zay Péterrel egy miniszterelnökjelölti vitára egy kényelmes stúdióban?”.

És persze a kérdés tényleg jogos, vajon miért nem képes erre Orbán Viktor? Vajon miért nem mer vitába szállni? Avagy: miért döntöttek úgy (egyelőre legalábbis) a Fidesz központjában, hogy nem vitatkozik Orbán Viktor azzal a politikussal, Márki-Zay Péterrel, aki hozzá hasonlóan egy pártszövetség jelöltje, és akire ugyancsak több millió ember fog szavazni. Talán még többen is, mint Orbán Viktorra. Mert az egészen biztos, hogy Magyarország miniszterelnökét az év második felétől vagy továbbra is Orbán Viktornak fogják hívni, vagy Márki-Zay Péternek.

Kampány közben – Keresztes László Lóránt (LM P, balra), Kővári János (ÖPE-Fidesz), Hoppál Péter (Fidesz) és Mellár Tamás (Párbeszéd, háttal) – Fotó forrása: Pokorádi Gábor (Momentum) Facebook-oldala

KategóriákMETÁL