Pécsett földcsuszamlásszerű győzelmet aratott az ellenzék vasárnap, a Mindenki Pécsért Egyesület adja a polgármestert és a képviselők többségét is. A Fidesz-KDNP képviselői kisebbségbe szorultak, egy mandátumot pedig az LMP is megszerzett. Sőt, Pécsett Fidesz-tagnak nem is sikerült közvetlenül a városházi közgyűlésbe jutnia.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚgy tudjuk, ezen a héten még folynak az egyeztetések a Mindenki Pécsért Egyesület mint jelölő szervezet alá tartozó pártok és képviselőik közt a jövendő közös önkormányzati munkáról. Mármint annak egyes részleteiről, így arról is, hogy milyen bizottságok álljanak fel, hány alpolgármesterrel dolgozzanak, legyen-e külsős alpolgármester. És nyilvánvalóan ezeknek az ügyeknek a személyi kérdéseiről is most már egyeztetniük kell.

Az egészen biztos, hogy az új testület alakuló ülését két hét múlva csütörtökön, október 31-én tartják. Azt a választáshoz képest 30 napon belül kell kiírni a szabályok szerint.

Az új pécsi közgyűlés összetétele az alábbi lehet

Polgármester: Péterffy Attila

Mindenki Pécsért Egyesület (választókerületből): Hencsei Zsolt, Sík László Lajos, Sajgó György, Topán László, Horváth P. Tamás, Zag Gábor, Auth István, Siposné Bikali Éva, Nyőgéri Lajos, Ágoston Andrea, Csaba István, Schmuck Roland, Fürj Csaba, Bognár Szilvia, Fogarasi Gábor, Pokorádi Gábor 

Mindenki Pécsért Egyesület (kompenzációs lista): Kunszt Márta 

Fidesz-KDNP-ÖPE (választókerületből): Berényi Zoltán, Kővári János

Fidesz-KDNP-ÖPE (kompenzációs lista): Barkóczi Csaba, Csizmadia Péter, Decsi István, Kamarás Péter, Vári Attila

LMP (kompenzációs lista): Kóbor József

KategóriákMETÁL