Elsőként jutott tovább az Európa-bajnokságon csoportjából az U17-es magyar labdarúgó válogatott. A portugál Benficában játszó pécsi Csoboth Kevin ismét kiválóan futballozott, egy asszisztja is volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár az is ritkaságszámba ment, hogy a magyar válogatott kijut az U17-es Európa-bajnokságra, most azonban a 2000-ben született korosztály a selejtezőkről csoportelsőként, hét ponttal jutott az Eb-re, miközben ebben a korosztályban még a csoportkörből való továbbjutás sem volt meg soha eddig

Kedden kiderült, az Európa-bajnokságon is csoportelső lett, miután kedden 4:0-ra legyőzte Feröert. Az elődöntőért Csoboth Kevinék pénteken Törökországgal játszanak.

A pécsi Csoboth Kevin Kozármislenyből igazolt a Benficába, most a portugál klub ifijeit erősíti.Most is kulcsszerep jutott neki, a mezőnyben remekül játszott, az első gól előtt is fontos volt egy lövése, sokat futott, és a meccs harmadik góljának előkészítője volt, később felrúgták, de remélhetően nem lesz sérülés belőle. A törökök hat pontot szereztek, ami az A csoport második helyére volt elég, Spanyolország mögött, a házigazda horvátokat és az olaszokat is legyőztrék. Törökország az Eb előtti felkészülési időszakban Magyarországgal 0-0-t játszottak.

Mint ismert, Csoboth Kevin édesapja, a PMFC egykori kiválósága, Csoboth Róbert tagja volt az 1984-ben Bicskei Bertalan irányításával ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő magyar válogatottnak.

KategóriákMETÁL