A Fidesz-KDNP leköszönő polgármestere szerint tiszta lelkiismerettel adja át a várost utódjának. A levelet változtatás nélkül közöljük:

A cikk a hirdetés után folytatódikTiszta lelkiismerettel, biztos alapokat biztosítva adom át Pécset

A mai nappal hivatalosan is átadtam a város vezetését Pécs új polgármesterének. Utódom stabil, kiszámítható, fejlődésre alkalmas állapotban lévő gazdálkodást örökölt. Ez az elmúlt tíz évben tett közös erőfeszítéseinknek köszönhető, s ezért köszönet illeti a pécsieket és Magyarország Kormányát.

A ma megtörtént hivatalos átadás-átvétel után kijelenthetem, hogy utódom egy olyan alapot örökölt, amelyre bátran építkezhet a város a jövőben.

Mindannyian emlékszünk arra, hogy nekem, nekünk nem adatott meg ez a kegyelmi állapot tíz esztendővel ezelőtt.

Akkor csak romok jutottak osztályrészül a megválasztott polgármesternek. Az önkormányzat 2009-es mérlege 35 milliárdos hitelt és további 10 milliárdos céges adósságot mutatott.

A beláthatatlan, tetemes hiányt a kormányzat partnerségével ledolgoztuk, a tavalyi évtől Pécs végre fejlődő pályára állt, jelentős nemzetközi vállalatok döntöttek Pécs mellett, az előttünk álló években bő 2000 további új munkahelyet teremtve, nagyban növelve a város bevételeit.

Több ezer munkahelyet teremtő beruházások, ipari, egészségügyi, szabadidős, a zöld gondolatok mentén megvalósuló fejlesztések és köztérrekonstrukciók, kulturális és idegenforgalmi projektek indultak el és zárultak le 2019-ig.  

A Péterffy Attila polgármester úr és az általam aláírt átadás-átvételi dokumentáció tanúsága szerint ez év végéig az Önkormányzat kasszájában mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére, mely részben kötelezettségvállalással terhelt.

Miközben terheinktől nagyrészt megszabadultunk, tíz év alatt több mint 150 milliárd forintos fejlesztés ment végbe Pécsett, köszönhetően az Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a történelmi egyházak és a civil szervezetek között folytatott partneri együttműködésnek.

Az út azonban közel sem ért véget, hiszen megkezdett fejlesztések, további terveink vannak. Közös ügyeinket pedig folytatni kell! A választáson részt vevők többsége október 13-án úgy döntött, hogy ezt a feladatot utódomra bízza. Rajta, s a mögötte állókon múlik, miként tud, miként tudnak élni mindannyiunk lehetőségeivel.

A magam részéről azt kívánom, az új városvezetők tudják és akarják folytatni Pécs fejlesztését, a város gazdaságának további fejlesztését és újabb munkahelyek létrehozását.

Minden pécsi polgár nevében kívánhatom, éljenek lehetőségeikkel, tegyék városunkat nagyobbá, jobbá!

Hajrá Pécs!

Páva Zsolt”

Pécs, 2019. október 24.

KategóriákMETÁL