Nem lép vissza a polgármeserjelöltségtől az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje. De azt mondta, együtt kíván dolgozni a városért a Fidesszel, és hogy őt halála előtt Szekó József is alkalmasnak tartotta polgármesternek. Az előre nyújtott békejobb ellenére a Fidesz gyakorlatilag gyámság alá helyezné az MSZP leendő új mohácsi polgármesterét, a jegyző segedelmével.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint az várható volt, Csorbai Ferenc nem lép vissza a polgármesterjelöltségtől Mohácson. A Pécsi Stopnak adott hétfői nyilatkozata azonban egy előre nyújtott békejobbal ér fel. Ő a városért akar dolgozni, a Fidesszel együtt is, hangsúlyozta. Majd azt, hogy katolikus nagycsaládos, hogy fontos programot (Paks2-be bedolgozni tudó baranyai vállalkozások összefogása) gründolt a mohácsi polgármesterrel, és így tovább.

Mint ismert, a mohácsi fideszes polgármester két és fél héttel ezelőtti tragikus halála után a Fidesz polgármesterjelölt nélkül maradt. Aztán az erköclsre és a gyászra hivatkozva a Fidesz azt probálta a városban elérni, hogy Csorbai lépjen vissza, mert micsoda ember is az, aki nem lép vissza.

Megjegyzés: amúgy igaz, a kezdetektől úgy véltem, hogy vagy vissza kell lépni, vagy nem, de utóbbi esetében egyenesen meg kell mondani, mindenféle mellébeszélés és sunnyogás nélkül, hogy azért nem, mert … mert például alkalmas vagyok. Meg működtetni kell a várost. Mert bele akarok nézni papírokba, szerződésekbe, abba, hogyan mentek a dolgok valójában. Nem prejudikálni, csak tisztán látni. Mert ez, bárki bármit mond, minden mohácsi érdeke.

Csorbai azonban nem lép vissza, és adott is magyarázatot, nem sunnyogott.

A Pécsi Stop mai, friss cikke azonban ehhez képest is egy elképesztő ügyet hoz nyilvánosságra.

Merthogy amit leírnak, abból egyértelműen az jön le számunkra, hogy Mohácson eldöntötték, és ehhez a jegyző is asszisztált (vagy ő találta ki?), hogy a polgármestert gyakorlatilag gyámság alá helyezzék. Kivegyenek a kezéből mindennemű döntési jogkört, amit csak tudnak. És amiket eddig Szekót megillették. Egészen elképesztő, hogy ezt meg merik tenni, mármint csak a lépést magát. Képviselő-testületi ülésen döntenének erről szerda este rendkívli testületi ülésen.

De a Bánki Erik mohácsi baranyao országgyűlési képviselő testvére által vezetett helyi tornaegyletnek is megszavaznának még egy azonnali 17 milliós támogatást. A polgármestr jogköreinek megcsonkításával egyidejűleg a átrajzolnák a hatalmi struktúrát is. Csodálatos az egész tehát, úgy, ahogy van.

Pontosan fél évre szólna ez a nagy keménykedés a polgármesterrel. Hiszen pont fél év után lehet őt felállítani a székéből, addig nem lehet a szabályok szerint feloszlatni a testületet. Habár Csorbai azt is mondta, hogy ő fél év után magától fel fog állni, ha nem megy a közös munka. Ez az ajánlata. Azaz nem várja meg, hogy feloszlassák a testületet, ha nincsenek vele megelégedve. És akkor, kb. a jövő év tavaszán-nyár elején elég lesz csak polgármesterválasztást kiírni.

Kérdés azonban most, hogy addig is mit fog tudni tenni ő személyesen, ha alig kap jogköröket.

De vajon miért is van erre olyan nagyon nagy szükség?

Címkék:
KategóriákMETÁL