Még a választási kampányban volt az hír, hogy a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, Vári Attila lakhatási támogatást kap, mióta 2010-ben kinevezték a Pécsi Sport NZrt. vezérigazgatójának. Lapunk is írt erről, de nem is a lakhatási támogatásra fókuszálva, hanem arra, hogy vajon a már pécsi lakos Vári is kapja-e a juttatást. A “jelekből” azt olvastuk ki, hogy kapja. És ma megkaptuk a hivatalos választ is.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Vári Attila vezérigazgató a Pécs M. J. V. Közgyűlése által jóváhagyott munkaszerződése alapján 2010. 07. 01-től (folyamatosan, a mai napig) kap “lakhatási támogatást”, amelynek összege havi nettó 150 000 forint” – olvasható abban az e-mailben, amelyet a Szabad Pécs a mai napon kapott meg Szűcs Zsolttól, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettesétől és a pécsi önkormányzati sportholding belső adatvédelmi képviselőjétől.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a PSN Zrt.-hez, minek után azt az információt kaptuk, hogy Vári Attila lakhatási támogatást kap. Sőt, az nem is volt titok, hiszen (helyesen) a cégvezetők juttatásai közzé is vannak téve a PSN Zrt. honlapján. És ebből egyébként született több újságcikk is, csakhogy a mi kérdésünk az volt, hogy a 2019 nyara óta már pécsi lakos Vári Attila is kapja-e a lakhatási támogatást. Merthogy egyrészt a bruttó fizetése 1,1 millió forint, másrészt azért vannak olyanok sajnos szép számmal ebben az országban, akiknek a munkáltatójuk a munkahelyük és a lakhelyük közti szakaszra szóló buszbérletét sem fizeti ki, vagy csak fogcsikorgatva. A Szabad Pécs tehát azt követően írta meg a fentebb linkelt cikkét a témában, amikor sem az előzetes ígéretre, sem a közérdekű adatigénylésünkre sem jött válasz, a törvényi határidőn belül sem.

A pécsi önkormányzat sportcégétől a ma megkapott információk szerint Vári Attila lakhatási támogatásának a kifizetése pénzügyileg bérjellegűen történik.

A 150 ezer forint havi nettó bruttó megfelelője havi 225 564 forint, erre még munkáltatói járulék is jön, ami jelenleg 17,5% (39 474 Ft), így lakhatási támogatással járó teljes költség havonta 265 038 forint.

A vezérigazgató-helyettes azonban hangsúlyozta, hogy Vári Attila semmilyen más béren kívüli juttatást (cafeteria, jutalom, prémium stb.) vagy kifizetést semmilyen más jogcímen nem kapott soha.

Megérkezett a mai napon arra a közérdekű adatigénylésünkre is a válasz a PSN Zrt.-től, hogy Vári Attila vezérigazgatóként milyen autóhasználatra jogosult.

Azt írták, hogy 2018. március 1-je óta – habár a munkaszerződése ezt lehetővé tenné, – erről a lehetőségről önként lemondva nem használ a PSN Zrt. tulajdonában (vagy bármi módon az érdekkörében, pl. bérlet, lízing stb.) lévő cégautót.

KategóriákMETÁL