🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidelitas Központi Irodája a napokban e-mailben tájékoztatta az ifjúsági politikai szervezet pécsi csoportjának tagjait, hogy a csoportot november 6-ai ülésén feloszlatta az országos elnökség – tudta meg a Szabad Pécs.

Hogy miért, azt információink szerint nem közölték ebben a levélben a tagokkal.

Tegnap, november 11-én délután levelet írtunk a Fidesz 1996-ban alakult ifjúsági társszervezetének honlapján talált hivatalos e-mail címre, azt tudakolva, mi volt az oka a csoport feloszlatásának. Erre kedd délutánig nem kaptunk választ. A honlapon egyébként nem találtuk nyomát a pécsi csoport feloszlatásának.

Ma délután telefonon kerestük Beke Zoltánt, akiről úgy tudjuk, hogy a Fidelitas dél-dunántúli régióvezetője. Jeleztük neki, hogy a pécsi Fidelitas-csoport feloszlatásáról tennénk fel kérdéseket. Annyit mondott, hogy erről később szeretne nyilatkozni (tehát nem cáfolta a hírt), majd javaslatunkra megadta hivatalos e-mail címét (egy fidelitasos cím), hogy oda küldjük el kérdéseinket, ami meg is történt. Választ egyelőre nem kaptunk. Azt kérdeztük tőle többek között, hogy a feloszlatásnak köze van-e ahhoz, hogy a Fidesz pocsék eredményt ért el az október 13-ai önkormányzati választáson Pécsen. Péterffy Attila 6300 szavazattal verte Vári Attilát, a párt a 18 egyéni választókerületből kettőt nyert meg, de azokból sem a Fidesz, hanem az ÖPE jelöltjei jutottak be a közgyűlésbe. Az új, kétharmados ellenzéki többségű testületben mindössze öt fideszes politikus ül, mindannyian a kompenzációs listáról jutottak mandátumhoz. A fidelitasos Beke Zoltán a kertvárosi 16-os választókerületben indult, ahol a későbbi alpolgármester, Bognár Szilvia nagyon elverte.

A kampányban a Fidelitas legemlékezetesebb pécsi akciója az volt, amikor a szervezet elnöke, Böröcz László tartott mesedélutánt valahol a parkerdőben arról, hogy a helyiek Péterffy-irtásoknak nevezik a mecseki tájsebeket. Az sem volt semmi, hogy a pécsi ellenzéket hazugozó plakátjaikon úgy szerepeltették a Sport Szelet logóját, hogy arra nem kértek engedélyt a jogtulajdonostól.

Ha a pécsi Fidelitas-csoport feloszlatása mögött a párt katasztrofális pécsi szereplése van, akkor nem kizárt, hogy a Fidesz pécsi csoportjának szervezetében is alapvető változások várhatók a közeljövőben. A párt pécsi csoportjának elnöke Hoppál Péter országgyűlési képviselő. A ő választókerületi teljesítményéről annyit, hogy Pécsen, Kozármislenyben és Komlón kampányolt nagy lendülettel, előző két településen totális vereséget szenvedett a pártja, utóbbiban pedig elvesztette többségét a képviselő-testületben. Hoppált az új közgyűlési Fidesz-frakció sajtótájákoztatóján megkérdeztük róla, várhatók-e változások a párt helyi szervezetében. A politikus akkor azt mondta, “a választással kapcsolatos feladatok elvégzése tükrében újra értékelni fogják a szerepeket”.

FRISSÍTÉS 17.05: A Fidelitas levélben válaszolt lapunk kérdéseire. “A pécsi Fidelitas folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése. A csoport megszüntetése és a pécsi választási eredmények között nincs összefüggés. A csoport november 9-én újra alakult Nagy Gergely vezetésével.” – írta Konkoly Gergő, a Fidelitas Baranya megyei választmányának elnöke és Nagy Gergely, a Fidelitas pécsi csoportjának elnöke.

KategóriákMETÁL