Százezer forint pénzbüntetésre ítélték Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, az MKKP ún. Sorospénz-sorozata, azaz kb. „játékpénzek” készítése és birtoklása miatt, értesült a hírről a Szabad Pécs. A szerdán kézhez vett határozat szerint „pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést” követett el a politikus.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Soros György milliárdos befeketetési szakember, Nagy Blanka civil aktivista, Judith Sargentini volt EP-képviselő vagy éppen Gulyás Márton civil aktivista és újságíró arcképeire cserélte ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a hivatalos magyar papír fizetőeszközök különböző címletein lévő történelmi személyek fotóit, így készítettek színes fénymásolt álbankjegyeket egy politikai akció részeként. A párt passzivistái aztán ezeket osztogatták a kitelepüléseiken, rendezvényeiken, de az irodáikban is hozzá lehetett jutni a „bankókhoz”, sőt egy darabig még a webshopjukból is rendelhető volt, csakúgy mint más kétfarkús „relikviák”.

Az igazi pénzre ugyan hasonlító, de valójában azokkal össze egészen biztosan nem téveszthető bankók miatt azonban a NAV vizsgálatot indított, amely során a politikusokat, köztük elsősorban a párt elnökét, Kovács Gergelyt meg is hallgatták. Erről a hírről akkor elsőként a Népszava számolt be. A „politikusok” természetesen nem tagadták, hogy ők készítették a játékpénzeket, amelyeket Sorospénz-sorozatnak neveztek el, de a sajtóban a Soros-pénz és Soros-bankók elnevezéssel is találkozhattak. A NAV, úgy tudjuk egy (egészen biztosan viccből történő) adóbefizetés miatt indította el a vizsgálatát.

(Megj.: számunkra nem tűnt volna elképzelhetetlennek egy olyan forgatókönyv sem, amelyben nevetnek egyet, és kiküldik az értesítést az adott vállalkozónak vagy magánszemélynek, hogy a hiányzó összeget fizesse be, külön felhívva a figyelmet arra, hogy ezúttal valódi pénzt használjon.)

Mindemellett a párttól minden tekintetben teljesen függetlenül indultak nyomozások is, mert voltak állítólag, akik a Soros-pénzekkel fizettek. Az egyik eset Pécsett történt, sőt a rendőrség is több ügy miatt vizsgálódott.

A Sosospénz-sorozat kiadása egyébként az év elején történt, és nem a választásokhoz, hanem az új hivatalos magyar bankjegyek kiadásához kapcsolódóan történt, azt némileg megelőzve.

A Szabad Pécs most arról értesült, hogy Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Sorospénz-sorozat miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A politikus, úgy tudjuk, szerdán vette kézhez a határozatot, miszerint ő „pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést” követett el.

A határozat a pénzbírság kiszabásáról. A címzett: Kovács Gergely.

KategóriákMETÁL