A vasárnap esti pécsi tüntetés szerzvezője Simon Wintermans, és segítői kedden észrevették, hogy valakik eltávolították Alföldi Róbert fotóját arról a két, Pécs határában álló óriásplakátról, amelyet vasárnap délelőtt ők hekkeltek meg. A plakátkorrekciót azért követték el, hogy ezzel is felhívják a figyelmet egyrészt a demonstrációra, másrészt arra, hogy szeretnék, ha másképpen mennének a dolgok Európa egyik volt kulturális fővárosában. JAVÍTVA/FRISSÍTVE

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSTÉS/JAVÍTÁS 14.40h

Nem Simon Wintermans és barátai távolították el Alföldi Róbert fotóját a plakátról

Lapunk félreértett egy információt, ez alapján írta azt, hogy Simon Wintermans és barátai távolították el a meghekkelt óriásplakátról Alföldi Róbert fotóját kedden. Ők csupán kedden vették észre, hogy lekerült róla már a plakátkorrekciónak szánt kiegészítő fotó. Illetve azt, hogy ezzel is kiderült, hogy úgy lehetett “visszaalakítani” a plakátot, hogyan arról a Wintermans által kitett Alföldi fotót el tudták távolítani az eredeti plakát sérülése nélkül.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Abban a városban, Pécsett, amely magát a kultúra városának mondja, és amely a Zsolnay-gyár egyik ikonikus jelképével reklámozza saját magát. Két ilyen, a városba bevezető két különböző út mellett álló óriásplakátot hekkeltek meg Wintermansék vasárnap. Mint kiderült, nem csak zseniális módon (Alföldi Róbert portréját helyezték el rajta), de teljesen kulturáltan is, azt ugyanis a plakát bárminemű megrongálása nélkül el lehetett távolítani – mint azt a fenti, Szabad Pécshez eljuttatott fotón is láthatják.

 

Mint megmutattuk, ilyen volt a meghekkelt plakát vasárnap.

 

 

 

És azt is megmutattuk később, hogy duplacsavar is volt a plakátkorrekcióban, hiszen ugyanott, 2010-ben egy szintén izgalmas plakát állt.

 

 

 

 

És, ha már óriásplakátokról beszéltünk, Pécs határában, ne feledkezzünk el arról a digitális hekkelésről sem, amit a Szabad Pécs követett el, és amely tulajdonképpen még mindig aktuális. Sőt, mivel közszereplőket is említettek a gyanú szerint majdnem egymilliárdos korrupciós ügynek számító buszbeszerzésben, a nagy pécsi Volvo-gate ügyben, amelyről a Szabad Pécs két cikkben számolt be (I., illetve II.), és kedden alakult meg fel az új magyar parlament, még inkább aktuális lehet.

 

KategóriákMETÁL