Öthónapos képzést indít Pécsett tervezetten 2020 februárjától a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy új rendőr járőrtársakat találjanak. Ilyen képzés eddig még nem volt Pécsett. Jelentkezni év végéig lehet.

A cikk a hirdetés után folytatódikMég pontosabban 2019. december 31-éig. Ez egyébként már egy meghosszabbított határidő, eredetileg november végéig várták a jelentkezőket.

És, hogy kiket is keresnek. Az elvárás, hogy a jelentkezők rendelkezzenek legalább érettségivel, betöltsék a 18. életévüket, de ne legyenek idősebbek 55 évesnél.

Azokat, akik felvételt nyernek a tanfolyamra, majd sikeres vizsgát is tesznek, biztos munka várja. Nyilvánvalóan szükséges a büntetlen előélet is, ezen kívül előírták a képzésre jelentkezés feltételei közt a magyar állampolgárságot és az állandó magyarországi lakcímet.

Nem lehet csodálkozni azon sem, hogy fizikai, egészségségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon is át kell esniük a leendő rendőrjárőr-társaknak. Ez még OKJ-s képzés, azon belül is rész-szakképzés: őr-járőrtárs képzés. Akik tehát azt sikerrel elvégzik, munkát kapnak, de a próbaidő itt hosszabb a megszokottnál, nem három vagy hat, hanem 12 hónap. Ha tehát tartják az időpontokat, akkor az akadályokat sikerrel vevők 2020 nyarán kezdhetnek el dolgozni, és 2021 nyarán kaphatnak végleges státuszt.

További infó: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat, tel. 06-72/504-400/1086-os vagy 1166-os mellék. Személyesen: Pécs, Vargha Damján utca 1. 

via Siklósi Hírek

KategóriákPOP